Θ. Χιώνης (ΚΚΕ): «Μηχανισμός εις βάρος των εργαζομένων, το σχέδιο Πισσαρίδη»

Επίθεση κατά του «σχεδίου Πισσαρίδη» εξαπέλυσε ο Θοδωρής Χιώνης, από το ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντ1»: το χρήμα θα πάει στο χρήμα, και θα το πληρώσουν αυτοί που δεν έχουνε χρήμα, τόνισε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εξειδικεύοντας στη συνέχεια.

Είναι -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου- ένας μηχανισμός για να φορτωθεί ξανά στους εργαζόμενους, το λαό, γι’ αυτό αιχμή του δόρατος αυτού του σχεδίου είναι να μην μείνει τίποτα όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση και στα εργασιακά. Επίσης, να ενισχυθεί η φοροληστεία προς τα λαϊκά στρώματα που πληρώνουν το 95% των φόρων και να ενισχυθούν οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο που δίνουν στον κρατικό κορβανά μόλις το 5%. Ενώ, την ίδια στιγμή, ενισχύουν και μια σειρά μηχανισμούς για να μεγαλώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να μην αφήσουν τίποτα στην αγορά, να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, υποστήριξε εξάλλου.

Δεν υπάρχει ελπίδα, σημείωσε, για τους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα σ’ αυτά τα σχέδια, ούτε έχουν να περιμένουν τίποτα απ’ αυτά, καθώς σ’ αυτούς θα πάει ο «λογαριασμός», όπως άλλωστε το ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, προειδοποίησε ο Θ. Χιώνης και πρόσθεσε:

Η διασφάλιση εισοδήματος για όλους τους εργαζόμενους δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από κανένα τέτοιο σχέδιο, παρά μόνο στο βαθμό που θα δυναμώσει η οργάνωση, η πάλη, η συμμαχία της τεράστιας λαϊκής πλειοψηφίας και βάλει μπροστά τις δικές της ανάγκες, για να βγάλει από τη μέση το κίνητρο του κέρδους, που είναι αυτό που βασανίζει τα εργατικά – λαϊκά στρώματα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ υποστήριξε ότι το αφήγημα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που έχει γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος, είναι, όπως ανέφερε, ότι μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών θα εξασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Ζήτησε όμως να δούμε τι έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα όταν την στιγμή που συνέβαιναν όλες αυτές οι εξελίξεις στο Αιγαίο, το State Department μίλησε για «αμφισβητούμενα ύδατα».

Η στρατηγική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παραμείνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, πράγμα που σημαίνει ότι θα τα βάλουν όλα στο παζάρι, κατέληξε ο Θ. Χιώνης.