Θ. Παφίλης: Ο λαός κλείστηκε στα σπίτια του και η κυβέρνηση δεν έκανε τα στοιχειώδη

 Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο indicator.gr  και την Ελευθερία Κοσμοπούλου, αναφέρεται μεταξύ άλλων, στον τρόπο που η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής την πανδημία, επισημαίνοντας πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ενώ κάθε νέο μέτρο που επιβάλλεται αποτελεί και ομολογία αποτυχίας της διαχρονικής πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα.

Παράλληλα, ερωτώμενος για το αν το ΚΚΕ θα συμμετέχει στην πορεία της 17 Νοέμβρη, ο κ. Παφίλης, ξεκαθάρισε πως θα γίνει συμβολικός-αγωνιστικός εορτασμός, με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως οι ίδιοι ”που στο όνομα της δημόσιας υγείας ζητούν να απαγορευτεί η πορεία του Πολυτεχνείου, είναι οι ίδιοι που σφυρίζουν κλέφτικα για τον καθημερινό συνωστισμό εκατομμυρίων επιβατών στα ΜΜΜ και για τα ελλειπή μέτρα προστασίας σε κρίσιμες δομές και χώρους δουλειάς”.

Αναφορικά με τα εργασιακά, αλλά και την τροπολογία που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στην Βουλή και απορρίφθηκε συλλήβδην από όλα τα κόμματα, στην οποία προβλεπόταν να προηγούνται οι εργατικές απαιτήσεις σε περίπτωση πτώχευσης ή πλειστηριασμού μιας επιχείρησης, ο  κ. Παφίλης σχολίασε χαρακτηριστικά πως ”αυτό που καθορίζει τη στάση όλων των άλλων κομμάτων είναι ότι, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, όλοι τους πλην του ΚΚΕ, δίνουν όρκους πίστης στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που αυτός αντικειμενικά περνάει πάνω από τα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων.”

Απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε ότι αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πανάκεια και να δώσει απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα. Αντίθετα, μπορεί και να περιπλέξει παραπέρα την κατάσταση και να επιταχύνει σχεδιασμούς σε βάρος όλων των λαών της περιοχής.

Τέλος,  για τα ελληνοτουρκικά και για το αν η Χάγη θα αποτελούσε και το ”κλειδί” της όποιας επίλυσης των διαφορών, τόνισε πως αυτό αποτελεί ένα σαθρό δίλημμα: “Πόλεμος ή Χάγη;”, ενώ ξεκαθάρισε πως οι συνομιλίες δεν εξαφανίζουν το ενδεχόμενο ”θερμού επεισοδίου” ή ΄΄γενικότερης ανάφλεξης”.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον ακόλουθο σύνδεσμο