Θ. Πλεύρης στο newsique: Για να αποφύγεις το θερμό επεισόδιο, πρέπει να είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις

Κατά καιρούς προσπαθούσε να καλλιεργηθεί στην ελληνική κοινή γνώμη, ότι οι διαφορές μας με την Τουρκία μπορούν να αμβλυνθούν, ότι η Τουρκία έχει αλλάξει, ότι τα θέματα είναι θέματα πολιτικής και ότι εν τέλει οι λαοί Ελλάδος και Τουρκίας δεν έχουν κάτι να χωρίσουν.

Αυτό μάλιστα το τελευταίο ήταν και το πιο αφελές. Επιπλέον σε αυτό όλο το κλίμα ηττοπάθειας και ενδοτικότητας επικρατούσε συχνά και η αντίληψη της στρατιωτικής ισχύς της Τουρκίας και της ανάγκης για αποφυγή θερμού επεισοδίου με οποιοδήποτε τίμημα.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι η Τουρκία δεν έχει αλλάξει και συμπεριφέρεται και τον 21ο αιώνα όπως συμπεριφέρεται στο σύνολο της ιστορικής της διαδρομής ως δηλαδή ένα έθνος που η ιστορία του συνάδει με ποινικό μητρώο. Όποια σελίδα της ιστορίας της Τουρκίας και να ανοίξεις θα δεις γενοκτονίες, κατακτήσεις, βιασμούς, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή λοιπόν η ιστορία έχει γραφεί και συνεχίζει να γράφεται από τον τουρκικό λαό με τον οποίο οι Έλληνες έχουμε πολλά να χωρίσουμε, εάν θέλουμε να προασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια.

Η προσέγγιση λοιπόν της φενάκης ότι η Τουρκία άλλαξε, ότι θα σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, ότι ο τουρκικός με τον ελληνικό λαό δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, ότι τα θέματα είναι θέματα πολιτικής και ότι εν τέλει όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε με μείωση των εξοπλιστικών δαπανών να το ρισκάρουμε με την Τουρκία, πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Επιθυμία και στόχος είναι η ειρήνη και η ευημερία στην περιοχή χωρίς εντάσεις και χωρίς θερμά επεισόδια. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι η περιφρούρηση και η προστασία των Εθνικών μας Δικαίων και του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση λοιπόν ορθά εξαντλεί τον διπλωματικό μαραθώνιο για την αποφυγή της περαιτέρω κλιμάκωσης με την Τουρκία και την απομόνωση της στη διεθνή φαρέτρα, αλλά με σαφήνεια είναι έτοιμη εάν χρειαστεί να προασπιστεί με οποιοδήποτε κόστος τα εθνικά μας δίκαια. Όταν η Τουρκία θα βλέπει μια έτοιμη για όλα Ελλάδα θα σκεφτεί πολύ περισσότερο τον επόμενο τσαμπουκά της. Την είδε στον Έβρο, την βλέπει στο μεταναστευτικό, την βλέπει και στο Αιγαίο. Έτσι να αρχίσει στην συνείδηση των Ελλήνων να τελειώνει και ο μύθος της στρατιωτικά ισχυρής Τουρκίας. Κανείς δεν θέλει θερμό επεισόδιο, αλλά για να το αποφύγεις θα πρέπει να είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις εάν χρειαστεί.