Θ. Τζάκρη για Novartis στο newsique: Φωνάζει ο κλέφτης

Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες, κατά την διάρκεια των εργασιών της Προανακριτικής για την NOVARTIS, την αγωνιώδη προσπάθεια των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ όχι μόνο ο θύτης να κρυφτεί και να αθωωθεί, αλλά να επιτεθεί για δεύτερη φορά στο θύμα.

Το θύμα εδώ όμως δεν είναι άλλο από τον ελληνικό λαό, που έχει υποστεί άγρια κλοπή από επίορκους Υπουργούς που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα για ολόκληρες δεκαετίες.

Έτσι, ενώ σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη η υπόθεση Novartis χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο καθώς αφορά την εταιρεία η οποία μετέρχεται παγκοσμίως τις ίδιες αθέμιτες πρακτικές για να νοθεύει τον ανταγωνισμό έναντι άλλων ανταγωνιστριών εταιρειών και να αποκτά μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά, η οποία ελέγχεται σε πολλές χώρες και καταβάλει αποζημιώσεις και πρόστιμα, στην Ελλάδα επιχειρείται με κάθε μέσο, (όπως π.χ. με την λυσσώδη προσπάθεια να αποκαλυφθεί με μη νόμιμες και σχεδόν τραγελαφικές διαδικασίες η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων, που ευτυχώς έπεσε στο κενό χάριν στην Δικαιοσύνη), όχι μόνο να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος του σκανδάλου, αλλά να οδηγήσουν στην φυλακή αυτούς που τόλμησαν να ελέγξουν, τους κατήγορους.

Εδώ δεν έχουμε απλά μια κλασική περίπτωση του «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ». Εδώ ο κλέφτης επιχειρεί να συλλάβει τον νοικοκύρη και να τον οδηγήσει στην φυλακή.

Πρόκειται δηλαδή για πλήρη αντιστροφή κάθε έννοιας δικαιοσύνης, κάθε έννοιας λογικής.

Η κολομβιανή μαφία ωχριά μπροστά στις ικανότητες που έχουν επιδείξει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ καθώς και το μιντιακό κατεστημένο στην χώρα να φέρουν σε πέρας το σενάριο «σκευωρία».

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε κατάσταση γελοιοποίησης για τον ρόλο που δέχτηκαν να εκτελέσουν, τον οποίο θα εξαργυρώσουν με κάποια υπουργική θέση στον επικείμενο ανασχηματισμό οι πρώτοι και με κάποια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι δεύτεροι.

Όμως, το μεγάλο φαγοπότι στις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο από την έκθεση των Επιθεωρητών έξι Σωμάτων ελέγχου για την περίοδο 1.1.2006 έως 15.7.2014 που διαβιβάσθηκε αρχικά στην Εισαγγελέα Διαφθοράς και στην συνέχεια στην Βουλή, από το οποίο αποδεικνύεται το μέγεθος και οι τρόποι δράσης πολλών αλληλοεμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών (Υπουργεία, Επιτροπές Τιμολόγησης Φαρμάκων, ΕΟΦ κλπ) τα στελέχη των οποίων συνέβαλαν συνειδητά ή ασυνείδητα στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προς όφελος των φαρμακευτικών εταιρειών και της Novartis.
Είναι προκλητικό να λες στην κοινωνία που έφτασε να πληρώνει 6 δις το χρόνο για φαρμακευτική δαπάνη (όση δηλαδή η φαρμακευτική δαπάνη στην Ισπανία που έχει πενταπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα) ότι δεν θα ελέγξεις τίποτα.

Αν όλο το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας έχασε από τον έλεγχο του το σκάνδαλο από δόλο ή από ευήθεια, θα το αποδείξει η δικαιοσύνη, αφού όμως προηγουμένως το διερευνήσει.
Υπάρχει το δικαίωμα του ενεργού πολίτη που παρακολουθεί την δημόσια ζωή να ενημερωθεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η απάντηση στο δίκαιο πολιτικό ερώτημα που προέκυψε για τη νέα τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που διαπίστωσε το πρόβλημα, που ελέγχονταν ήδη από την Αμερικανική δικαιοσύνη, αν θα ρωτήσει δηλαδή για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πολιτικού προσωπικού της περιόδου εκείνης θα έπρεπε να είναι και ήταν οπωσδήποτε θετική.

Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ.