Θανατηφόρο τροχαίο στη Βουλή – Οργή στο Twitter (pics&vid)

Το τροχαίο στη Βουλή με θύμα ένα νέο παιδί, τον Ιάσονα, έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Tα τραύματα από το τροχαίο στη Βουλή αποδεικνύονται σοβαρότατα για τον 23χρονο. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και η οικογένειά του έχει αποφασίσει ομόφωνα να δωρίσει τα όργανά του.

Στο μεταξύ, η αδερφή του θύματος, η Κατερίνα, κάνει δημόσια έκκληση για να βρεθούν μάρτυρες του τροχαίου που σημειώθηκε στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από την Βουλή.

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσονα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Αναζητάμε αυτόπτες μάρτυρες. Ένας άνθρωπος που ήταν χθες μπροστά στο συμβάν ήρθε και μας βρήκε στο νοσοκομείο. Ήταν κοντά μας και μας είπε ο άνθρωπος ότι θα μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούμε», είπε η Κατερίνα στην ιστοσελίδα rosa.gr.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερες της Βουλής και πλέον οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες καλούνται να κινηθούν ανάλογα για να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Παράλληλα, προκαλεί τεράστια ερωτήματα η στάση του τροχονόμου, ο οποίος έδιωξε κακήν κακώς τον διανομέα που ήταν μάρτυρας στο συμβάν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκε σήμερα για το τραγικό περιστατικό λέγοντας: «Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα.

Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Οι καταγγελίες στα social media

Πολλά είναι τα ερωτήματα αλλά και οι καταγγελίες που έχουν προκύψει μετά το τροχαίο.

Αναρτήσεις, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν λόγο για ευθύνες, ζητούν τον ένοχο, ενώ μιλούν και για «προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού» με «απειλές σε αυτόπτες μάρτυρες».

Χαρακτηριστικό είναι πως τις τελευταίες ώρες στο twitter στο χάσταγκ #τροχαιοβουλη έχουν γραφτεί δεκάδες χιλιάδες tweets.

Δείτε μερικά από αυτά

https://twitter.com/strange_rose/status/1371137528460423168

https://twitter.com/ConStRk/status/1371137184246419458

Φωτογραφία: open