Θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι: Τεράστια αποζημίωση στην οικογένεια

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιδίκασε στην οικογένεια του άτυχου Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σχολείο του σχεδόν τρία χρόνια πριν, τεράστια αποζημίωση ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη για την αδυναμία της να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα, και ιδίως την παράνομη οπλοκατοχή στο Μενίδι.

Να σημειωθεί πως η μητέρα του 11χρονου Μάριου ήταν δασκάλα στο σχολείο του και βρισκόταν δίπλα στο παιδί όταν σωριαζόταν νεκρό από την αδέσποτη σφαίρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τον Ιούνιο του 2017, μια καλοκαιρινή γιορτή μετατράπηκε σε τραγωδία. Τα παιδιά είχαν ξεκινήσει τη σχολική τους γιορτή σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου. Τα χαμόγελα παιδιών και δασκάλων πάγωσαν όταν μια αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχου Μάριου.

Στην αρχή, ο 11χρονος λιποθύμησε. Πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία». Εκεί οι γιατροί έκαναν προσπάθεια ανάνηψης. Όμως δεν κατάφεραν να σώσουν το μικρό μαθητή.

Όπως διαπιστώθηκε αδέσποτη σφαίρα είχε χτυπήσει το παιδί στο πάνω μέρος του κεφαλιού του.