Θάνατος 14χρονου: Οι δύο εκδοχές – Θα «μιλήσουν» υπολογιστής και κινητό

Δύο σενάρια εξετάζουν ως τα επικρατέστερα οι αστυνομικοί για τον απαγχονισμό του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια.

Η μία εκδοχή είναι ο μαθητής να έβαλε τέλος στη ζωή του, μην αντέχοντας το ακραίο bullying, η άλλη είναι ο θάνατός του να αποτελεί τη μοιραία κατάληξη ενός φονικού παιχνιδιού.

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του 14χρονου Μάκη, του μαθητή που βρέθηκε κρεμασμένος με ζώνη στο δωμάτιό του, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τί ακριβώς συνέβη…

Δύο είναι τα σενάρια που ερευνώνται: το παιδί να έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί δεν άντεχε άλλο το bullying που δεχόταν ή να έπαιζε κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι και ο θάνατός του να προκλήθηκε κατά τη διάρκεια….

Μετά την αυτοκτονία του Μάκη τα στόματα ανοίγουν για τα περιστατικά βίας στο 54ο γυμνάσιο Αθηνών.

Γονείς και παιδιά κάνουν λόγο για ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που καλλιεργεί στο σχολείο μια ομάδα παραβατικών ανηλίκων.

Μάλιστα μητέρα αγοριού στην 1η γυμνασίου αναγκάστηκε να καταθέσει μήνυση σε βάρος του σχολείου ώστε να προστατεύσει, όπως λέει, το παιδί της.

«Είδα το παιδί μου να γυρνάει στο σπίτι με μώλωπες και κινήθηκα κατευθείαν νομικά. Πήγα στο τμήμα έδωσα κατάθεση και έκανα μήνυση ενώ το παιδί εξετάστηκε και από ιατροδικαστή. Πρέπει επιτέλους να τελειώνουν αυτά τα φαινόμενα και οι τραμπούκοι να αποβάλλονται από το σχολείο», ανέφερε μητέρα μαθητή.

Μαχαίρια, σουγιάδες, κροτίδες είναι μερικά από τα «σχολικά» είδη που κουβαλούν μαθητές στις τσάντες τους…

Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου του 14χρονου αναμένεται να δώσει το λάπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του μαθητή ενώ κομβική θεωρείται και η κατάθεση του κολλητού του φίλου στις αρχές.