Θάνατος 15χρονου: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας – Πώς έμαθε για το συμβάν ο ιερέας πατέρας (vid)

Ο χρόνος σε γειτονιά στη Θεόπετρα Καλαμπάκας σταμάτησε χθες το απόγευμα.

Μέσα σε αυτή την αυλή, ξεκίνησε η αρχή του τέλος για τον 15χρονο Αλέξανδρο την ώρα που έπαιζε με δύο από τα αδέρφια του. Κατέρρευσε μπροστά τους κ άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε, λίγη ώρα αργότερα.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία

Ο σπαραγμός συγγενών φίλων και γειτόνων για τον άτυχο μαθητή της Γ’ Γυμνασίου, το χρονικό της τραγωδίας μαζί με τα βασανιστικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, απλώνουν ένα βαρύ μαύρο πέπλο πόνου κι θλίψης σε ολόκληρη την περιοχή. Το παιχνίδι για τα τρία αδέρφια με αεροβόλο, την ώρα που έλειπαν οι γονείς τους από το σπίτι, αυτή τη φορά, ολοκληρώθηκε με δάκρυα.

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας. Τα τρία από τα εφτά αδέρφια, ηλικίας 17, 15 και 4 ετών ξεκίνησαν ένα επικίνδυνο παιχνίδι με αεροβόλο. Κάποια στιγμή, όπως περιγράφουν συγγενείς και συντοπίτες, αυτό βρέθηκε στα χέρια του μικρότερου και εκπυρσοκρότησε στα χέρια του. Ο 15χρονος Αλέξανδρος τραυματίζεται, πέφτει στο έδαφος και οι φωνές των αδερφών του ξεσηκώνουν ολόκληρη την περιοχή.

Αρχικά, λίγα δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό του 15χρονου, τίποτα δε δείχνει αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει Ο άτυχος Αλέξανδρος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι αλλά διατηρεί τις αισθήσεις του. Ένας απ’ τους θείους του, που ειδοποιείται και φτάνει στο σπίτι, περιγράφει στο LIVE NEWS σκηνές που όπως μας λέει δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μυαλό του.

«Όταν πήγα στο σπίτι είδα τον 15χρονο ανιψιό μου να έχει τραυματιστεί στον κρόταφο. Διατηρούσε τις αισθήσεις του και δεν ανησύχησα. Θεώρησα ότι τα τραύματα ήταν εξωτερικά. Το παιδί πήγε στο νοσοκομείο και μισή ώρα μετά, μου τηλεφώνησε ο πατέρας του. Μου είπε ότι το παιδί πέθανε από καρδιακή ανακοπή».

Γιος ιερέα ο άτυχος 15χρονος

Την ώρα της τραγωδίας ο ιερέας πατέρας της οικογένειας, βρισκόταν στην εκκλησία για τον εσπερινό. Ειδοποιήθηκε από συγχωριανούς του και αφού ολοκλήρωσε άρον – άρον τη λειτουργία επέστρεψε στο σπίτι.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων. Οι γιατροί σκέφτονται να διακομιστεί στη Λάρισα, αλλά τα δυσάρεστα τους προλαβαίνουν. Ο ανήλικος αφήνει την τελευταία του πνοή και μια ολόκληρη περιοχή βυθίζεται στο πένθος.

Το αεροβόλο βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας για χρόνια. Ο πατέρας του 15χρονου δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ, ότι θα γίνει αιτία για να χάσει ένα από τα παιδιά του.

Οι έρευνες για τον θάνατο του 15χρονου συνεχίζονται και οι αστυνομικοί περιμένουν τις καταθέσεις, που θα ληφθούν με τη βοήθεια παιδοψυχολόγων, για να καταλήξουν στις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας.

«Φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου του 15χρονου θα δώσει και η ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη.

-Ad-