ÍåêñÞ 16÷ñïíç êïðÝëá åíôïðßóôçêå ôï ðñùß ôçò ÔåôÜñôçò 15 Éïõëßïõ 2020, Ýîù áðü åêêëçóßá óôïí ëüöï ôïõ ÐñïöÞôç Çëßá óôá Ôñßêáëá. Ç óïñüò, ôçí ïðïßá âñÞêå Ýîù áðü ôï åêêëçóÜêé áèëïýìåíïò öÝñåé ÷ôõðÞìáôá óôï ðñüóùðá êáé ìþëùðåò óå äéÜöïñá óçìåßá. ÐëÝïí ïé Áñ÷Ýò óõëëÝãïõí óôïé÷åßá êáé åñåõíïýí ôçí õðüèåóç, ãéá ôçí ïðïßá ìÝ÷ñé óôéãìÞò äåí Ý÷åé áðïêëåéóôåß êáíÝíá åíäå÷üìåíï. (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)

Θάνατος 16χρονης: «Κλειδί» το DNA για την αποκάλυψη της αλήθειας

Η τελευταία φορά που καταγράφηκε ζωντανή η ανήλικη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήταν στη συνοικία του Βαρουσίου, που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου και βρέθηκε νεκρή.

Η 16χρονη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να περπατάει μόνη της με κατεύθυνση προς τον λόφο του Προφήτη Ηλία, περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

«Κλειδί» θεωρείται η εξέταση του DNA τόσο από τα ρούχα και το σώμα του κοριτσιού όσο και από τη στέγη της εκκλησίας και το έδαφος, όπου βρέθηκε νεκρή, με τους αστυνομικούς να ελπίζουν ότι θα βρεθεί κάποιο στοιχείο για το εάν υπήρχε και κάποιο άλλο άτομο μαζί της, τις επίμαχες ώρες. Σε αυτό το πλαίσιο ερευνώνται και τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων που δεν ανήκουν στην ανήλικη.

Ένα ακόμη ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές, είναι τι ήταν αυτό που άλλαξε ξαφνικά τη διάθεση της 16χρονης το επίμαχο βράδυ. Και αυτό γιατί στις 3 τα ξημερώματα εμφανιζόταν χαρούμενη σε μηνύματα που αντάλλαξε με γνωστούς της, ωστόσο, λίγη ώρα μετά η διάθεσή της άλλαξε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ήδη αρκετοί είναι οι κάτοικοι των Τρικάλων που έχουν σπεύσει να επικοινωνήσουν με την οικογένεια, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση που έκανε ο δικηγόρος της σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν προκύπτει κάτι αξιόλογο. Η οικογένεια του κοριτσιού φαίνεται διατεθειμένη να προσλάβει ιδιωτικό ντεντέκτιβ προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη με το παιδί τους.

-Ad-