Θάνατος 35χρονου από κορονοϊό: Συγκλονίζουν οι γιατροί – «Σαν να… ανατινάχθηκε»

Πολλά ερωτηματικά και ανησυχία έχει δημιουργήσει ο θάνατος του 35χρονου άνδρα στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» από κορονοϊό.

«Χάσαμε ένα παιδί 35χρονο χωρίς υποκείμενα νοσήματα με ελεύθερο ιστορικό και μάλιστα σε άριστη κατάσταση με αιφνίδια όμως εισβολή. Εμείς τον είχαμε απο το Σάββατο τα ξημερώματα και χτες τα ξημερώματα τον χάσαμε» λέει η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Αγίου Δημητρίου, κα Γλυκερία Βλαχογιάννη.

«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα γι αυτό φωνάζουμε και λέμε καθίστε στο σπίτι» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος.

«Ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του. Χωρίς καμία ένδειξη. Ο ασθενής είχε τον πυρετό του, χωρίς όμως να εμπνέει κάποια ανησυχία. Και ξαφνικά έφυγε… Σαν να …ανατινάχθηκε. Είναι τραγικό γιατί δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Ούτε να χορηγήσουμε κάποιο φάρμακο και να προλάβουμε την κατάσταση», αναφέρουν γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου στο ethnos.gr.

«Δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Έσφιξαν οι καρδιές μας. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους στο νοσοκομείο. Έχουμε σοκαριστεί. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία. Οι προστατευτικές στολές που φοράμε είναι πολύ βαριές και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο μας. Στάζουμε από τον ιδρώτα» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Στέφανος Χατζηλιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Παθολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με εξειδίκευση στις λοιμώξεις στα νοσοκομεία St George’s και St Thomas’ του Λονδίνου, τόνισε ότι η περίπτωση του 35χρονου «δεν είναι το σύνηθες αλλά μπορεί να συμβεί». Πρόσθεσε, δε, ότι μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική αντίδραση του οργανισμού στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί το φαινόμενο της έντονης αυτοανοσίας, δηλαδή, «να στραφεί εναντίον του εαυτού του».