Θάνατος κομμώτριας στην Πάτρα: Το σπάνιο σύμπτωμα που εμφάνισε

Συγκλονισμένη είναι η Πάτρα από τον θάνατο της 57χρονης κομμώτριας.

Φως στα αίτια του θανάτου της 57χρονης κομμώτριας στην Πάτρα, που έχασε τη ζωή της μετά από λιποαναρρόφηση, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Η κόρη της 57χρονης καταγγέλλει πως δεν υπήρξε προεγχειρητικός έλεγχος, κάτι που δεν διαψεύδει ούτε το περιβάλλον του γιατρού, καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά στο LIVE NEWS, η επέμβαση ήταν τόσο απλή σαν να σφραγίζεις δόντι.

«Πήγαμε με τη μητέρα μου στο συγκεκριμένο κέντρο στην Γλυφάδα. Δεν έγινε κανένας προεγχειρητικός έλεγχος και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία. Η επέμβαση έγινε στις 12 το μεσημέρι. Μετά από λίγο πήγαμε σπίτι και ο γιατρός μάς διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά. Λίγο αργότερα όμως η μητέρα μου άρχισε να πονά και να έχει ναυτίες, όμως έφαγε και κοιμήθηκε περίπου δύο ώρες» καταγγέλλει η κόρη της 57χρονης Χαράς.

Τα πιθανά σενάρια

Ο Πέτρος Σαράκης, πλαστικός χειρουργός, εξηγεί, μιλώντας στο Live News, πως η γκάμα είναι μεγάλη και ανάλογα με την τεχνική, η λιποαναρρόφηση μπορεί να διαρκέσει από μισή ώρα μέχρι 3 ώρες.

Η ναυτία και η ζαλάδα, όπως εξηγούν πλαστικοί χειρουργοί, είναι συμπτώματα που μπορούν να εμφανιστούν και σε μια πετυχημένη επέμβαση. Εκείνο όμως που χτύπησε καμπανάκι και είναι ιδιαίτερα σπάνιο, είναι το εξάνθημα που φέρεται να εμφάνισε στα πόδια.

«Με το που γυρίσαμε σπίτι από το δεύτερο νοσοκομείο, η μητέρα μου άρχισε να έχει και έντονο πόνο στο στομάχι. Τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες. Δεν μπορούσε να μιλήσει η μαμά μου», είπε η κόρη της.

«Το σύμπτωμα που είναι σπάνιο και πολλές φορές παθογνωμικό είναι το εξάνθημα στα πόδια. Σε αυτήν την περίπτωση δε μιλάμε για λιπώδη εμβολή, μιλάμε για μόλυνση τοξικού σοκ» επισημαίνει ο κ. Σαράκης.

Από το περιβάλλον του γιατρού, τονίζεται πως τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια της ιατρικής πράξης, με τη γυναίκα να αποχωρεί από την κλινική με δική της απόφαση.