Θάνατος Κοτανίδη: Ξεσπούν για το ιατρικό λάθος – «Ελπίζω να έχει χάσει τον ύπνο του»

Το αναπάντεχο φευγιό του Γιώργου Κοτανίδη, αντιμετωπίστηκε έτσι όπως πιθανώς εκείνος θα ήθελε, με απέραντη σιωπή και λόγια ουσίας «ακόμη και τον θάνατο πρέπει να πολεμάς αν είναι άδικος».

Στο δεδομένο άδικο υπάρχει ένα πιθανό λάθος κι αυτό οι δικοί του άνθρωποι, φίλοι και συγγενείς, δεν προτίθενται να το αφήσουν να ίπταται ως ένα μυστήριο πάνω από τη μνήμη του, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

«Ελπίζω ο άνθρωπος που ευθύνεται για τον θάνατο του να έχει χάσει τον ύπνο του» φέρεται να είπε συγγενικό πρόσωπο του μεγάλου ηθοποιού, την ώρα που κάποια κυρία από τον χώρο της πολιτικής επαναλάμβανε «Θα κατεβάσουμε το σύμπαν για να τον δικαιώσουμε».

Οσον αφορά στον γιατρό του Γεννηματάς που χειρούργησε τον Γιώργο Κοτανίδη, έγκυρες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κι άλλες αναφορές για ιατρικά λάθη και πως μάλιστα έχει στραφεί πρόσφατα εναντίον του συνάδελφος από άλλο νοσοκομείο, ο οποίος χειρουργήθηκε από εκείνον.

«Ολοι απολογούνται, οι γιατροί δεν είναι θεοί αλλά ούτε και υπάλληλοι γραφείου και γι αυτόν τον λόγο θα πρέπει να γίνεται καταγραφή των περιστατικών που έχουν χειριστεί. Οπως σε όλες τις κλινικές της Ευρώπης έτσι κι εδώ είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να θεσπιστεί αξιολόγηση των περιστατικών που χειρίζεται ο κάθε γιατρός ξεχωριστά», λέει πρόσωπο από τον ιατρικό χώρο.

Για την ώρα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση, η οποία θα διενεργηθεί από τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας.

Η εν λόγω απόφοση ανοίγει τον χορό των πειθαρχικών εις βάρος του γιατρού ο οποίος πιθανότατα θα ολοκληρωθεί με την παραπομπή του στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας.

-Ad-