Θάνατος Θάλειας: Το μοιραίο γεύμα της στο fast food – Ο σταθμός κλειδί

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος της 19χρονης δοκίμου του πολεμικού ναυτικού η οποία «έσβησε» σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου μεταφέρθηκε μετά από άγνωστα αίτια.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι της 19χρονης Θάλειας ως πρωτοετής δόκιμος του Πολεμικού Ναυτικού, έμελλε να είναι το τελευταίο. Όλοι περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα ρίξουν φως στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της.

Το χρονικό

Το πλοίο «Προμηθεύς» με το οποίο έκανε το ταξίδι της η Θάλεια ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα στις 20 Ιουλίου

Στη συνέχεια έδεσε στο Μπαρ του Μαυροβουνίου, στη Μασσαλία και τη Λισαβόνα. Από εκεί κατευθύνθηκαν στην Τυνησία. Αυτός φαίνεται ότι είναι και ο σταθμός – κλειδί για ό,τι συνέβη στην άτυχη κοπέλα.

Στο μικροσκόπιο το ταξίδι στην Τυνησία

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έμεινε στο λιμάνι της Τυνησίας για τρεις ημέρες. Οι δόκιμοι είχαν την ευκαιρία να βγουν εξοδούχοι έχοντας ωστόσο σαφείς οδηγίες να αποφύγουν την κατανάλωση τροφίμων και νερού στην περιοχή.

Η Θάλεια είχε έναν ακόμη λόγο να είναι χαρούμενη που έπιασαν λιμάνι. Είχε νοσήσει με κορωνοϊό εν πλω και είχε βγει αρνητική τέσσερις ημέρες πριν το πλοίο δέσει στην Τυνήσια. Λίγες ώρες όμως αφού απέπλευσαν με προορισμό τη Νάπολη, η κοπέλα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

«Ο γιατρός μας είχε πει πως η κόρη σας έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα», λέει ο αδερφός της.

Η κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε ραγδαία. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Νάπολης, μπήκε στην εντατική και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Το μοιραίο γεύμα της στο fast food

Στο γεύμα που έφαγε η 19χρονη Θάλεια σε κατάστημα fast food στην Τυνησία επικεντρώνονται πλέον όλες οι έρευνες για το αίτιο που προκάλεσε την νόσηση και τελικά το θάνατο της ναυτικής δοκίμου.
Η άτυχη Θάλεια βγήκε εξόδου την πρώτη ημέρα που έδεσε το πλοίο στο λιμάνι του Λαγκουλέτ στην Τηνυσία και μαζί με τους άλλους δύο δοκίμους που νόσησαν αλλά θεραπεύτηκαν, επισκέφθηκαν κατάστημα fast food. Την αμέσως επόμενη ημέρα η ναυτική δόκιμος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα, ενώ το βράδυ ανάμεσα 22 και 23 Αυγούστου, η Θάλεια εμφάνισε υψηλό πυρετό.

Ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης

Το MEGA επικοινώνησε με το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η άτυχη Θάλεια, με τους γιατρούς εκεί να μιλούν για έναν πλήρως εξασθενημένο οργανισμό.

Ήταν αφυδατωμένη, είχε υψηλό πυρετό, εξανθήματα, συμπτώματα σηψαιμίας ενώ αποκλείουν ως αίτιο θανάτου τον κορωνοϊό.

«Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι γονείς δεν ξέρουμε τίποτα», λέει ο πατέρας της 19χρονης.

«Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είχε πέσει λόγω της λοίμωξης που είχε περάσει από τον κορωνοϊό, πήγε εκεί έφαγε/ήπιε ποιος ξέρει με αποτέλεσμα να πάρει κάποιο βακτήριο το οποίο λόγω και της πτώσης του ανοσοποιητικού είχε σαν αποτέλεσμα να της κάνει τη ραγδαία κατάρρευση», σημειώνει η Σοφία Πουρίκη, πνευμονολόγος εντατικολόγος.

Μαζί της στο νοσοκομείο είχαν εισαχθεί και άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης και οι οποίοι πήραν ήδη εξιτήριο και επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Η σορός της 19χρονης θα επιστρέψει με C-130 στη Λάρισα μόλις ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έρευνα

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στουρνάρας: Πρόκληση για τις τράπεζες η αναβάθμιση των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου
7 Οκτωβρίου, 2024
Nέο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον θα διορίσει η Μόσχα
7 Οκτωβρίου, 2024
Μελόνι: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται, αλλά με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο
7 Οκτωβρίου, 2024
Τζένιφερ Λόπεζ: Η μουσική έχει τη δύναμη να θεραπεύει
7 Οκτωβρίου, 2024
Στη φυλακή 31χρονος που διέρρευσε φωτογραφίες της πρώην του και την εκβίαζε ζητώντας 40.000 ευρώ
7 Οκτωβρίου, 2024
Εργατικό δυστύχημα στη Λάρισα: 25χρονη εγκλωβίστηκε σε πρέσα
7 Οκτωβρίου, 2024
Υπό έλεγχο η φωτιά σε κτίριο του Πειραιά – Μαύροι καπνοί «έπνιξαν» την πόλη
7 Οκτωβρίου, 2024
Τι λένε οι γονείς του 14χρονου που έπεσε από ταράτσα οικοδομής
7 Οκτωβρίου, 2024
Η Υεμένη εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς το κεντρικό Ισραήλ
7 Οκτωβρίου, 2024
Νέες φωτογραφίες από το μοιραίο παιχνίδι λούνα παρκ στη Χαλκιδική
7 Οκτωβρίου, 2024