Θάνος Δημάδης: Αυτά είναι τα emails που έστειλε στη Bayer (pics)

Το σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian για το δημοσιογράφο, Θάνη Δημάδη και τη Bayer έχει προκαλέσει σάλο.

Τα e-mails καταδεικνύουν μία σειρά συζητήσεων μεταξύ του δημοσιογράφου και των αντιπροέδρων της Bayer, Ρέι Κέρινς και Κρις Λόντερ. Από τα emails φαίνεται πως η Bayer συζήτησε με τον μη κερδοσκοπικό φορέα των ανταποκριτών ξένου Τύπου στη Νέα Υόρκη, ονόματι Foreign Press Association (FPA) -εκτελεστικός διευθυντής του οποίου ήταν ο Θάνος Δημάδης- σχέδια χρηματοδότησης με αντάλλαγμα την αύξηση της επιρροής της εταιρίας, μέσα από προστασία και προώθηση των επιχειρηματικών της συμφερόντων.

Το Newsique.gr, σας παρουσιάζει, μεταφρασμένη λέξη προς λέξη, την αλληλογραφία που αντάλλαξε ο Θάνος Δημάδης με τους αντιπροέδρους τις Bayer, όπως την αποκάλυψε ο Guardian.

Ακολουθούν τα email που αντάλλαξε ο Θάνος Δημάδης με τους αντιπροέδρους της Bayer:

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Από Thanos Dimadis

Ray και Chris,

αυτά είναι τα σημεία που ανέπτυξα βάσει της συζήτησής μας, αλλά και της «οραματικής» προσέγγισης που έχω σχετικά με τα όσα μπορεί η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών να κάνει για τη Bayer και το αντίστροφο. Για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες εγώ είμαι ο εκτελεστικός βραχίονας και νιώθω μεγάλη άνεση να δουλέψω σε κάθε μία από αυτές, να φέρω αποτελέσματα και επιτυχία για εσάς ως μακροπρόθεσμους υποστηρικτές. Πιστεύω ότι, δεδομένου του ρόλου μου και της εμπειρίας μου στη δημοσιογραφία, τα media και την επικοινωνία είμαι ικανός να φανώ πολύ αποτελεσματικός στην ανάπτυξη κάθε μιας από αυτές τις πρωτοβουλίες που θα με ενθουσίαζε να δουλέψω μαζί σας για να τις υλοποιήσω. Εύχομαι να μπορέσω να σας συναντήσω στα γραφεία σας αυτή την εβδομάδα, ώστε μαζί να μπούμε σε λεπτομέρειες. Θα ήταν εξαιρετικό αν μπορούσαμε να οριστικοποιήσουμε τα πάντα πριν την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα γίνει στις 26 Ιουνίου και πριν ο Ray φύγει από το γραφείο (όπως αναφέρατε, αν θυμάμαι καλά).

Αυτά τα σημεία έχουν γραφτεί από εμένα και σας τα στέλνω υπό εμπιστευτικότητα- δεν έχω μοιραστεί με τον David τίποτε από όσα συζητήσαμε. Η Nancy γνωρίζει το γενικό πλαίσιο των συζητήσεών μας και θα συμφωνήσει με οτιδήποτε οριστικοποιήσουμε ως συμφωνία. Ανυπομονώ να έχω νέα σας. Είμαι έτοιμος να κάνουμε εξαιρετικά πράγματα μαζί τα οποία θα δημιουργήσουν πολλή προστιθέμενη αξία για τη Bayer και την FPA μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς.

Να έχετε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο.

Thanos

 

Bayer: Μεγάλος υποστηρικτής του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών.

Ίδρυμα Ξένων Ανταποκριτών: Το όχημα που θα ξεδιπλώνει πολλαπλές πρωτοβουλίες κάθε χρόνο με στόχο την αύξηση της ενημέρωσης γύρω από σημαντικά θέματα, τη βελτίωση του εκπαιδευτικού υπόβαθρου και της γνώσης υπέρ των διεθνών και των εγχώριων δημοσιογράφων. Αυτά τα θέματα θα εντοπίζονται κάθε φορά από την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών και τη Bayer ως μεγάλο υποστηρικτή αυτών των πρωτοβουλιών.

Θάνος Δημάδης: Ο άνθρωπος ο οποίος, από το ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή, θα υλοποιεί αυτές τις πρωτοβουλίες, διασφαλίζοντας ότι η Bayer, ως ο Μεγάλος Υποστηρικτής, θα ενημερώνεται και θα εμπλέκεται ενεργητικά στην εποπτεία αυτών των σχεδιαζόμενων πρωτοβουλιών.

Για το έτος 2018: Η υπάρχουσα δέσμευση της Bayer για 25.000 δολάρια έρχεται με δεσμεύσεις εκ μέρους του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών οι οποίες είναι:

  1. Στέλεχος της Bayer θα παρουσιάσει το πρώτο Βραβείο Υποτροφίας στη διάρκεια του Γκαλά Εκατονταετίας. Η Υποτροφία θα ονομαστεί Υποτροφία Ξένων Ανταποκριτών Bayer. Το στέλεχος της Bayer θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ομιλία 5 λεπτών δεδομένου ότι ο Ray και ο Chris έχουν υπάρξει μακροχρόνιοι υποστηρικτές του Ιδρύματος όχι μόνο από τους σημερινούς ρόλους τους στη Bayer, αλλά και από προηγούμενες εταιρείες όπου υπηρέτησαν. Τα στελέχη της Bayer θα είναι τιμώμενοι καλεσμένοι του Γκαλά της Εκατονταετίας. Το Ιδρυμα Ξένων Ανταποκριτών θα αναγνωρίσει δημοσίως τη διαρκή τους υποστήριξη και συνεισφορά στα Βραβεία Υποτροφιών Ξένων Ανταποκριτών.
  2. Ο Chris εκ μέρους της Bayer συμμετέχει στο συμβούλιο του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών: παρέχει συμβουλές και υποστήριξη στους στόχους και τα σχέδια του Ιδρύματος. Συμμετέχει στις συνεδριάσεις του συμβουλίου. Ενημερώνεται για τα σχέδια, τα projects και τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος και εκπροσωπεί τη Bayer ως έναν πρώην και μελλοντικό σημαντικό χορηγό του Ιδρύματος.

 

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Από Thanos Dimadis

Προς Ray Kerins, Christopher Loder

Γεια χαρά. Μόνο μια μικρή ενημέρωση. Σήμερα επιβεβαίωσα μια νέα συνεργασία μεταξύ της FPA και της OZY.com (η OZY έχει δεχθεί χρηματοδότηση από τη Laurene Powell Jobs, χήρα του Steve Jobs).

Μαζί με το Knight Foundation θα υποστηρίξουν την αποστολή της Ενωσης και τα Βραβεία Υποτροφιών. Αυτό συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του εμπλουτισμού των συνεργασιών μας με αμερικανικά media και online πλατφόρμες και αποτελεί επίσης ένα εργαλείο για την προώθηση πολλών άλλων σχεδιαζόμενων πρωτοβουλιών. Ανυπομονώ για το feedback σας, αλλά και για να συζητήσουμε λεπτομερώς τα σημεία των πρωτοβουλιών που συνέταξα για εσάς.

Χαιρετισμούς,

Thanos

Η επικοινωνία Θάνου Δημάδη και αντιπροέδρων της Bayer στις 16 και 18 Ιουνίου 208

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Από Thanos Dimadis

Προς Christopher Loder

Κοινοποίηση Ray Kerins,

Ευχαριστώ για το τηλεφώνημα, Chris.

Είμαι τόσο χαρούμενος για το θετικό σου feedback σχετικά με τις θέσεις και τις σκέψεις μου. Ανυπομονώ ιδιαίτερα να δουλέψω μαζί σας και θέλω ο Ray και εσύ να με θεωρείτε ισχυρό σας σύμμαχο. Είμαι αποφασισμένος να φέρω αποτελέσματα και να αφιερώσω όλο μου το χρόνο, ώστε να υλοποιήσω με επιτυχία όλα αυτά τα projects, με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο επαγγελματισμού και ακεραιότητας από την πλευρά μου.

Θα το εκτιμούσα αν βρίσκατε ένα τρόπο ώστε να δουλέψω μαζί σας ως εργολήπτης μερικής απασχόλησης, ώστε να πληρώνομαι για την επιπλέον δουλειά και το χρόνο που θα αφιερώνω σε ημερήσια βάση για να αναπτύσσω και να παραδίδω τα projects μας, εντός αυστηρών χρονικών πλαισίων, με αναφορές αξιολόγησης και στοχοθέτηση.

Αν ένα ξεχωριστό συμβόλαιο ανάμεσα σε εμένα και τη Bayer, μέσω της προσωπικής μου εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, ως εργολάβος σας, δεν είναι εφικτό, θα ήθελα να σας ζητήσω να σκεφτείτε την ιδέα να προστίθεται ένα έξτρα budget στην ετήσια χορηγία, ως τμήμα του εκτελεστικού μου κόστους, το οποίο θα χορηγείται με την επιτυχημένη παράδοση από εμένα κάθε ενός από τα projects μας. Θα εκτιμούσα ειλικρινά τη στήριξη που μπορώ να έχω από εσάς ως ο εκτελεστικός σας βραχίονας, όχι μόνο για τα projects μας, αλλά σε πολλαπλά άλλα πράγματα στα οποία μπορώ να είμαι αποτελεσματικός και βοηθητικός μέσω του ρόλου μου.

Σας ευχαριστώ ξανά που μελετήσατε τις ιδέες μου και, στο μεταξύ, ανυπομονώ να κοινοποιήσω τις μεταξύ μας εξελίξεις στο διοικητικό συμβούλιο, αύριο στις 4.30 μ.μ. Chris, θα χρειαστώ, επίσης, να στείλεις ένα συνοπτικό σημείωμα, ώστε να το μοιραστώ με τα μέλη του συμβουλίου και να το αναρτήσω στην ιστοσελίδα μας, έπειτα από την αναμενόμενη έγκριση του συμβουλίου αύριο.

Ανυπομονώ να έχω νέα σας.

Με εκτίμηση,

Thanos

Η επικοινωνία Θάνου Δημάδη και αντιπροέδρων της Bayer στις 25 Ιουνίου 208

11 Ιουλίου 2018

Από Christopher Loder

Γεια σου Θάνο,

Σε χαιρετώ και ελπίζω να είναι όλα καλά.

Ο Ray και εγώ εκτιμούμε πάρα πολύ τις προσπάθειές σου με το διοικητικό συμβούλιο της FPA (όπως περιγράφονται παρακάτω), οι οποίες συνιστούν πολύ καλή εξέλιξη στην αναζωογόνηση της σχέσης Bayer-FPA. Ανταποκρίθηκες σε όλα όσα ο Ray και εγώ συζητήσαμε μαζί σου και σαφώς εκτιμούμε την προσοχή που απέδωσες στο θέμα. Εκτιμούμε το γεγονός ότι ανέλαβες δράση για να προχωρήσεις μπροστά τη συνεργασία μας.

Και παρότι δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε μια προσωπική εργολαβία μαζί σου, θέλουμε να γνωρίζεις ότι θα προσθέσουμε επιπλέον μπάτζετ στην ετήσια χορηγία της Bayer στην FPA, ως τμήμα του κόστους εκτέλεσης ώστε να δουλέψεις σε μελλοντικά projects. Η συμφωνία μας είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα επηρεάσουμε τον προσωπικό σου ρόλο σε αυτά τα projects.

Θα είμαι εδώ αργότερα αυτή τη βδομάδα και θα χαρώ να τα συζητήσουμε αυτά περαιτέρω μαζί σου.

Ευχαριστώ,

Chris

-Ad-
Η επικοινωνία Θάνου Δημάδη και αντιπροέδρων της Bayer στις 11 Ιουλίου 208