Θάνου για επίσκεψη Μέρκελ: Η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, απογοήτευσε τους Έλληνες

Παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό προς την καγκελάριο Μέρκελ, κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα την ημέρα της επετείου του Οχι, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, απογοήτευσε και δυσαρέστησε πολύ τους Ελληνες», αναφέρει μεταξύ άλλων η πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου:

Παρέμβαση Βασιλικής Θάνου, πρώην Πρωθυπουργού, Προέδρου του Αρείου Πάγου, επί τιμή.

Θέμα: γερμανικές αποζημιώσεις

Η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό προς την καγκελάριο Μέρκελ, κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα την ημέρα της επετείου του Οχι, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, απογοήτευσε και δυσαρέστησε πολύ τους Ελληνες.

Συνιστά προσβολή στην μνήμη και στους αγώνες όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, κατά την γερμανική κατοχή. Οι αξιώσεις αυτές δεν παραγράφονται, ούτε οι Έλληνες ξεχνούν τις θυσίες των γονέων τους:

Εθνική αντίσταση, Ολοκαύτωμα Διστόμου, Καλαβρύτων, Βιάννου. Τι και ποιους εξυπηρετούν άραγε οι προσκλήσεις, οι φιλοφρονήσεις και τα δείπνα, αφού μάλιστα και ίδια η Αγκελα Μέρκελ, έστω και τώρα που απέρχεται, αναγνώρισε ότι υπέβαλε την Ελλάδα σε σκληρά μνημόνια;