Θάνου: Το αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Τουρκία δεν πρέπει να ικανοποιηθεί από τις ελληνικές Αρχές

Την μήνυση του Ερντογάν κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία», σχολιάζει η Βασιλική Θάνου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου «το αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Τουρκία δεν πρέπει να ικανοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές»

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου:

«Τοποθέτηση Βασιλικής Θάνου, πρώην πρωθυπουργού, προέδρου Αρείου Πάγου επί τιμή

Το αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Τουρκία δεν πρέπει να ικανοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές. Το μηνυόμενο αδίκημα της εξύβρισης του Τούρκου προέδρου, το οποίο, σύμφωνα με τη μήνυση, τελέστηκε στην Ελλάδα από Ελληνες πολίτες – δημοσιογράφους της εφημερίδας “Δημοκρατία” είναι πολιτικό αδίκημα, διότι αφορά πολιτικό πρόσωπο και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δημοσιογραφικού σχολιασμού των πολιτικών ενεργειών του εν λόγω προσώπου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής, το αίτημα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους ή για πολιτικά αδικήματα.

Επίσης, το αίτημα δεν ικανοποιείται όταν θίγεται η κυριαρχία ή τα συμφέροντα της χώρας προς την οποία απευθύνεται, όπως προφανώς συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση αφού στην αποσταλείσα μήνυση αναφέρεται ότι η μηνυόμενη πράξη έχει στόχο “τα μεγάλα συμφέροντα του έθνους μας που τα υπερασπίζεται σταθερά ο πρόεδρος μας στην ανατολική θάλασσα και στη θάλασσα των νησιών”! Εννοεί προφανώς το Αιγαίο».