Θέατρο Ακροπόλ: Το πιο μαγικό «ταξίδι στο κέντρο της Γης» δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

Τι είναι αυτό που χρειάζεται ένα παιδί; Ένα παιδί χρειάζεται να ταξιδέψει, να φανταστεί, να ανακαλύψει. Με λίγα λόγια χρειάζεται ένα «ταξίδι στο κέντρο της Γης».

Ίσως να μην υπάρχει άνθρωπος ο οποίος δεν έχει έστω ακούσει για το ταξίδι στο κέντρο της Γης, του Ιούλιου Βερν. Εκατομμύρια παιδιά, κρατώντας το βιβλίο αυτό στα χέρια τους, αποκοιμήθηκαν και οραματίστηκαν κόσμους φανταστικούς.

Έτσι ήρθε η ώρα το ταξίδι του Βερν να περάσει μέσα από θέατρο «Ακροπόλ» όπου τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση και θα μεταφερθούν μέσα σε εκείνο το περίφημο «Κέντρο», έχοντας την ευκαιρία να δουν από κοντά όσα τόσο καιρό έπλαθαν στο μυαλό τους ακούγοντας όλες αυτές τις περιπέτειες.

Η σκηνοθεσία της Ειρήνης Ιακώβου, δίνει στο κλασικό μυθιστόρημα μια άλλη διάσταση, το φέρνει ακόμα πιο κοντά στα παιδιά, τα οποία θα νιώσουν σα να κάνουν εκείνα όλες τις σπουδαίες ανακαλύψεις , ενώ οι πρωταγωνιστές Σπύρος Ιωάννου και Ευθύμης Μπαλαγιάννης, με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Η Ειρήνη Ιακώβου, σε μία εντυπωσιακή διασκευή, θα βάλει τους ήρωες να κατέβουν μέσα από κρατήρες ηφαιστείων. Από πολύ νωρίς φαίνεται πως αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη παράσταση, αλλά ένα παιδικό όνειρο που εκτυλίσσεται πάνω στη σκηνή.

Οι ήρωες θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε άγνωστες χώρες με υπέροχες άμαξες, τρένα, ακόμη και πλοία και μία μουσική που σε συνεπαίρνει σε συνδυασμό με τα φαντασμαγορικά κοστούμια.

Δελφίνια, αράχνες, νυχτερίδες, τέρατα προϊστορικά, πλάσματα πέρα από κάθε φαντασία συνθέτουν το μυθικό παζλ, με τα κομμάτια του να αποκαλύπτονται με έναν υπέροχο τρόπο πάνω στη σκηνή.

Όμως δεν σταματάει εκεί, καθώς θα υπάρξουν και πολλά εμπόδια σε αυτή την εξερεύνηση. Στο τέλος όμως οι ήρωες θα τα καταφέρουν, χαρίζοντας στα παιδιά ένα τεράστιο χαμόγελο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μία από πιο ιδιαίτερες στιγμές, είναι τα πολύ όμορφα χορευτικά, στα οποία συμμετέχουν δεκάδες παιδάκια και όπως είναι αναμενόμενο, λαμβάνουν τεράστιο μέρος του χειροκροτήματος.

Η λαχτάρα του Ιούλιου Βερν να ταξιδέψει ήταν τεράστια. Μάλιστα όταν δεν κατάφερε ως παιδί να μπει κρυφά σε ένα πλοίο, είπε: «Εγώ, από δω και πέρα, θα ταξιδεύω πάντα με τη φαντασία μου». Τα δικά μας παιδιά, δεν χρειάζεται να μπουν «κρυφά» σε κάποιο πλοίο. Μπορούν να κάνουν το πιο όμορφο ταξίδι στο θέατρο «Ακροπόλ».

Λίγα λόγια για την παράσταση

Όλα αρχίζουν όταν ο διάσημος καθηγητής ορυκτολογίας κ. Λίντερμπροκ ανοίγοντας ένα παμπάλαιο χειρόγραφο βιβλίο, βρίσκει ένα κιτρινισμένο χαρτάκι διπλωμένο στα τέσσερα. Ένα κρυπτογράφημα.

Κάποιος γενναίος είχε κατορθώσει να φτάσει στο κέντρο της γης.

Γοητευμένος από αυτή την ιδέα, ο επιστήμονας, πείθει τον ανιψιό του Άλεξ να αφήσει την αγαπημένη του και με τη βοήθεια του πολύτιμου οδηγού Χανς, ξεκινούν μια φανταστική περιπέτεια.

Μέσα από τεράστιες δυσκολίες θα ανακαλύψουν τι υπάρχει στο κέντρο της γης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΙΑΚΩΒΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΑΛΗΝΗ ΓΥΡΤΑΤΟΥ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΤΟΛΙΑΣ ΤΟΥΝΤΑΣ
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΧΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΣ: ΙΑΚΩΒΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: ΣΤΕΛΛΑ ΛΕΝΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ & ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ

ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ:
ΓΑΛΗΝΗ ΓΥΡΤΑΤΟΥ
ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΟΥΣΑΛΗΣ

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 14:30 &
ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00 και 14:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος:12€

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6947760225

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

https://www.viva.gr/tickets/theater/festivaltaxidi-sto-kentro-tis-gis/

Το θέατρο Ακροπόλ καλύπτεται από μηχάνημα όζοντος, τεχνολογίας PLASMAWARΕ, η οποία συντρίβει ιούς, βακτήρια και μύκητες σε μοριακό επίπεδο. Η τεχνολογία PLASMA είναι παγκοσμίως ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εξουδετέρωση μικροβίων! Φροντίζουμε τους θεατές μας με τον καλύτερο τρόπο!

Ο χώρος λειτουργεί ως «Αμιγής».

Οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1σχετικού,

ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:

[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανήλικοι θεατές ηλικίας από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Εναλλακτικά οι ανήλικοι έως και δεκαεπτά (17) ετών μπορούν να προσκομίζουν κατά την είσοδο τους, βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοιό COVID-19 (PCR ή rapid-test), σύμφωνα με τις παρ.3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.

https://sofikoukouvagia.com/taksidi/
https://www.facebook.com/sofikoukouvagiafamilyentertainment/