Θέμα χρόνου το lockdown: Οι σκέψεις Μητσοτάκη για «μοντέλο Κοζάνης» και στην Αττική

Σε ιδιαίτερα υψηλά και ανησυχητικά επίπεδα κρουσμάτων κοροναϊού κινείται για ακόμη μια ημέρα η Αττική, καθώς και άλλες περιφέρειες της χώρας, με την Κοζάνη να είναι μάλιστα η πρώτη περιοχή που τίθεται σε lockdown.

Από τα 453 κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το απόγευμα της Πέμπτης, στην Αττική καταγράφονται 207.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το MEGA, παρακολουθεί τα στοιχεία και τις προτάσεις των ειδικών και δεν θα διστάσει να επιβάλει lockdown και στην Αττική αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν ότι ακούει τους λοιμωξιολόγους παρακολουθεί την κατάσταση κι αν κρίνει απαραίτητο θα θέσει σε καραντίνα και την Αττική.

Αυτή την στιγμή, η εικόνα που υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας αντιμετωπίζεται επαρκώς, κάτι που αποδίδεται στην σύνεση του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο στις Βρυξέλλες που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής για τον κορoνοϊό, όσο και στις γειτονικές χώρες, σήμερα καταγράφηκαν ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός κρουσμάτων.

Οι ηγέτες πριν φτάσουν στην βελγική πρωτεύουσα έκαναν έκτακτη σύσκεψη και οι περισσότεροι εξ αυτών επέβαλαν νέα μέτρα.