Θεοχάρης: Είμαι υπερήφανος για το πώς ανοίξαμε τον τουρισμό

Υπερήφανος για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα, υπό τις δεδομένες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Quest Means Business» του Richard Quest στο CNΝ, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως το σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα εφαρμόστηκε με ακρίβεια, και ελήφθησαν στοχευμένα μέτρα όπου ήταν απαραίτητο. «Όταν ανοίξαμε την οικονομία, προφανώς περιμέναμε να ανέβουν τα νούμερα των κρουσμάτων. Είδαμε ένα δεύτερο κύμα σε όλες τις χώρες», εξήγησε.

«Οι άνθρωποι το καλοκαίρι χαλαρώνουν περισσότερο και είναι κατανοητό να αυξηθούν τα κρούσματα. Τα μέτρα μας φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά. Έχουμε βγάλει ορισμένες περιοχές από τα περιοριστικά μέτρα και είναι μια καλή συνολικά κατάσταση. Είναι μια δύσκολη διαδικασία την οποία παρακολουθούμε καθημερινά», πρόσθεσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο Richard Quest αναφέρθηκε στην πρόσφατη πτήση της TUI με τους επιβάτες που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ως απόδειξη της μεγάλης δυσκολίας του εγχειρήματος να κρατηθεί ανοικτή η τουριστική βιομηχανία σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Ο υπουργός συμφώνησε, υπογραμμίζοντας ότι τον Απρίλιο θα πίστευε κανείς ότι δεν είναι δυνατό να ανοίξει η χώρα τον τουρισμό, αλλά αυτό επιτεύχθηκε με πολύ σκληρή δουλειά και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην τουριστική βιομηχανία και στον δημόσιο τομέα.

«Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διατηρήσουμε τους ανθρώπους μας και τους επισκέπτες μας ασφαλείς«, δήλωσε.

«Έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις (περιορισμούς σε πάρτι, εκδηλώσεις, συναθροίσεις κ.λπ.). Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είναι όλοι ασφαλείς και όταν τα πράγματα βελτιώνονται –και έχουν ήδη βελτιωθεί σε αρκετές περιοχές– προχωρούμε σε άρση των περιοριστικών μέτρων«, διευκρίνισε.