Θεοδωρίδου: Οι νεότεροι να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους με τον εμβολιασμό

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό για τους άνω των 85 ενώ έδωσε διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες ομάδες όπως οι έγκυες.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους άνω των 85», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίου, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας. Όπως εξήγησε, η πανδημία έδειξε πως οι άνθρωποι άνω των 85 είναι αυτοί που σε μεγαλύτερο ποσοστό εισήχθησαν σε νοσοκομεία και ΜΕΘ όπως επίσης σε αυτή την ηλικία εντάσσονται και οι περισσότεροι από όσους πέθαναν λόγω κορονοϊού.

«Σε όλα τα προγράμματα εμβολιασμού, η πρώτη ομάδα μετά τους υγειονομικούς και τις κλειστές δομές, είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών. Ο εμβολιασμός θα γίνει με δυο δόσεις όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η παρασκευάστρια εταιρία του εμβολίου», είπε στη συνέχεια.

«Οι νεότεροι στην ηλικία έχουν μια ηθική υποχρέωση να βοηθήσουν τα ηλικιωμένα άτομα, να πάνε στους τόπους εμβολιασμούς. Είναι ένα είδους αντίδωρου για τη φροντίδα που είχαν όταν ήταν σε μικρή ηλικία, και όχι μόνο, από αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε.