Θεοδωρικάκος για το panic button: «Άμεση και ασφαλής ειδοποίηση της ΕΛΑΣ από θύματα ενδοοικογενειακής βίας»

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη της λειτουργίας εφαρμογής panic button για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε στο λογαριασμό του στo Twitter: «Στη διάθεση των γυναικών που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι πλέον η εφαρμογή του panic button.

Έχουν τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς ειδοποίησης της ΕΛΑΣ. Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε τη βία απέναντι στις γυναίκες».

Νωρίτερα σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

«Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα panic button, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες έχουν υπάρξει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και υπάρχει κίνδυνος να ξαναυπάρξουν ως θύματα βίας» τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Δίνεται η δυνατότητα σε γυναίκες που βιώνουν μία δύσκολη στιγμή, που απειλούνται, να πατούν ένα κουμπί παρατεταμένα στο κινητό τους τηλέφωνο και να ειδοποιείται αμέσως η Ελληνική Αστυνομία και άμεσα να παρεμβαίνει οπουδήποτε βρίσκονται αυτές οι γυναίκες».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί
11 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός εντοπίστηκε 90χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του στο Αγρίνιο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 νεαροί για κλοπή δικύκλου και διακίνηση ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025
Τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Να απελευθερώσει όλους τους Ισραηλινούς ομήρους ως το Σάββατο αλλιώς… κόλαση
11 Φεβρουαρίου, 2025
Θλίψη στα Χανιά: Πέθανε ξαφνικά 19χρονος – Ήταν ανιψιός βουλευτή
11 Φεβρουαρίου, 2025