Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να άρει τους περιορισμούς που θέτει το Συμβούλιο της Επικρατείας στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, διαμήνυσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνου Σκουρλέτη, ο υπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση «σέβεται με τρόπο απόλυτο τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου», προσθέτοντας ότι «οι δήμοι έχουν την αυτοτέλειά τους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Μεγάλου Περιπάτου για λόγους σχετικούς με τη νομική εξουσιοδότηση και όχι τη σκοπιμότητα του έργου και ξεκαθάρισε πως οι όποιες ενέργειες από δω και πέρα, θα πρέπει να γίνουν από τον ίδιο τον Δήμο Αθηναίων.

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση για νομοθετική πρωτοβουλία που θα καλύπτεται η σχετική πλημμέλεια. Είναι απολύτως σεβαστή η απόφαση ΣτΕ. και ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα πρέπει να κρίνει αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος» όπως είπε χαρακτηριστικά, με τον Πάνο Σκουρλέτη να χαρακτηρίζει τον υπουργό Πόντιο Πιλάτο, αφού αρχικά είχε υπογράψει την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τώρα επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του.