Θεοδωρικάκος κατά Σοϊλού: Η Τουρκία εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αντέδρασε στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντάς τες ως προκλητικές και μη έχουσες σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Τη γνωστή… κασέτα, που επαναλαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έβαλε και πάλι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφέροντας πως η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έδωσε συνέχεια στις προκλήσεις των τελευταίων ημερών, ωστόσο, η απάντηση από την Αθήνα ήταν άμεση δια στόματος Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε ως προκλητικές τις δηλώσεις Σοϊλού, υπογραμμίζοντας πως δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η Τουρκία είναι αυτή που εργαλειοποιεί τους μετανάστες, κάτι που γνωρίζει όλη η Ευρώπη, την ώρα που η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορά της στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος.