Θεοδωρικάκος: Μέσα στην εβδομάδα οι αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους της Λακωνίας

Εντός της εβδομάδας θα δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από τη μεγάλη φωτιά στη Λακωνία. Αυτό ανακοίνωσε από τη Μάνη όπου βρέθηκε τη Δευτέρα (24.08.2020) ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε στην περιοχή για να δει από κοντά την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από την πρόσφατη μεγάλη φωτιά. Σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι ήταν η τρίτη φωτιά μέσα σε 15 ημέρες στον Δήμο Ανατολικής Μάνης και συνεχάρη τον αρχηγό και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί «έχουν δράσει με αυταπάρνηση και μας έχουν σώσει από χειρότερες ζημιές, από χειρότερα κακά».

«Γνωρίζω ότι από την πρώτη στιγμή ήταν εδώ όλοι οι βουλευτές του νομού. Υπήρξε συμπαράσταση από όλες τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης στην Λακωνία. Το κράτος έδρασε οργανωμένα και συντονισμένα και ευτυχώς, τουλάχιστον, δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές και είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οι ζημιές σε κατοικίες», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι των κατοικιών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε «να γίνουν άμεσα όλες οι καταγραφές και οι αποζημιώσεις θα δοθούν μέσα στην εβδομάδα αυτήν από το υπουργείο Εσωτερικών».