Θεοδωρικάκος: Παράταση για την άδεια ειδικού σκοπού

Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών θα παραταθούν έως τις 10 Μαΐου.

Αναφερόμενος στο Πάσχα, σε συνδυασμό με την κρίση και την καραντίνα λόγω κορωνοϊού, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε: «Μένουμε σπίτι γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορούμε να κάνουμε. Κάναμε τόση προσπάθεια όλοι μας, δεν θα τα χαλάσουμε τώρα. Το Πάσχα ο καθένας μόνος του, με την οικογένειά του, στο σπίτι του. Πειθαρχημένα, με αλληλεγγύη θα εφαρμόσουμε τα μέτρα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ανήκω κι εγώ σε αυτόν τον λαό που έχει πανίσχυρη χριστιανική πίστη. Μας λείπουν οι πατροπαράδοτες συνήθειες του Πάσχα. Μας λείπει η δυνατότητα να είμαστε στην εκκλησία. Όμως, πρέπει να το κάνουμε. Και αυτό το γνωρίζει και η Εκκλησία, που έχει τηρήσει υπεύθυνη στάση. Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε. Μπορεί να μη πάμε στην εκκλησία, αλλά η πίστη μας είναι ισχυρή και ακλόνητη. Εκφράζεται με ατομικό τρόπο από τον καθένα και περιμένουμε την Ανάσταση πιο πολύ από ποτέ».

Όσον αφορά τα κρούσματα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει χρήματα στους δήμους για απολυμάνσεις και για εκστρατεία ενημέρωσης στους καταυλισμούς των Ρομά. Όπως ανακοίνωσε, σήμερα θα μεταβεί στην περιοχή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.