Θεοφάνεια: Το Reuters «διασύρει» την Ελλάδα

Το Reuters μεταδίδει τις παραβιάσεις των μέτρων κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα ανήμερα των Θεοφανείων και «διασύρει» τη χώρα διεθνώς.

Μέσα από το δημοσίευμα του Reuters οι εικόνες με τις παραβιάσεις των μέτρων κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Και μόνο ο τίτλος της ανταπόκρισης από την Ελλάδα τα λέει όλα: «“Κανένας Νόμος δεν μας δεσμεύει”: Έλληνες Χριστιανοί αψηφούν την απαγόρευση λόγω κορονοϊού για τα Θεοφάνεια».

Το Reuters ξεκινά λέγοντας πως οι Χριστιανικές Εκκλησίες της Ελλάδας έκαναν λειτουργίες για τα Θεοφάνεια αψηφώντας ανοιχτά τους κυβερνητικούς περιορισμούς λόγω κορονοϊού, αλλά και την έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους ιερείς να δώσουν το καλό παράδειγμα εν μέσω της πανδημίας που έχει κοστίσει την ζωή περισσότερων από 5.000 Ελλήνων πολιτών.

«Οι κρατικές εντολές είναι ένα πράγμα και η πίστη ένα άλλο» λέει η 38χρονη Σταυρούλα, βγαίνοντας από την πρωινή λειτουργία σε μια εκκλησία κοντά στην Αθήνα. «Κανένας νόμος δεν μπορεί αν μας επιβάλλει το τι θα κάνουμε», συμπληρώνει.

Συνεχίζει λέγοντας πως αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από αρκετές εκκλησίες, αλλά τόνιζαν πως δεν ανακατεύονται με καταστάσεις σαν αυτή και πως θα χρησιμοποιούσαν “ήπια” μέτρα για να πείσουν τους πιστούς να μην συνωστίζονται στους ναούς.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «απροθυμία της συντηρητικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκρουστεί με την Ορθόδοξη Εκκλησία που έχει επιρροή και παίζει κεντρικό ρόλο στην δημόσια ζωή της Ελλάδας» και υπενθυμίζει πως την Κυριακή η κυβέρνηση επέβαλλε πιο αυστηρά μέτρα στο ήδη εν ισχύ lockdown, απαγορεύοντας την παρουσία πιστών στις Εκκλησίες.

Και συνεχίζει το Reuters: «Την Δευτέρα, σε μια σπάνια μορφή διαφωνίας από τις Εκκλησιαστικές Αρχές που κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχουν σεβαστεί τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού, η Ιερά Σύνοδος ειδοποίησε την κυβέρνηση πως δεν υπάρχει αιτιολόγηση για να εμποδιστούν οι λειτουργίες για τα Θεοφάνεια».

Στην συνέχεια το ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρεται στο ότι τελικά… έγινε ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού στον Πειραιά, φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις ακόμη μιας πιστής, της Σουζάνας Μουστέλογλου, η οποία δήλωσε: «Αν ένας ιερέας πάει με έναν κληρικό να κάνουν τον αγιασμό των υδάτων χωρίς να είναι κανένας άλλος παρών, τότε ποιο είναι το πρόβλημα; Ποιος θα είχε θέμα;».

 

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Η ΝΔ λέει «ναι» στην πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη με 5 επισημάνσεις
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η Ομάδα των Σοσιαλιστών δεν στήριξε το αίτημα της LEFT – Ελπίζουμε στην επόμενη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής σχετικά με τις ευθύνες Τριαντόπουλου
5 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στο Ν. Ψυχικό: Μαρτυρίες από τη στιγμή που η 88χρονη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρκία: «Θρίλερ» με την υγεία του Μπαχτσελί – Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται με καρδιολογικό πρόβλημα
5 Φεβρουαρίου, 2025
«Δεν σταμάτησε να δει αν ζούμε, σηκώθηκα, αν και μου έλειπε το πόδι μου» – Η μαρτυρία του 25χρονου που παρασύρθηκε στην Κρήτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά με “buzzer beater” Μουζακίτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στις Κυκλάδες – «Πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα από τις δονήσεις» λένε οι Τούρκοι σεισμολόγοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστοί δρόμοι στου Ζωγράφου – Έπεσαν λάδια στο οδόστρωμα
5 Φεβρουαρίου, 2025