«Θερμό» επεισόδιο: Είμαστε σε πορεία σύγκρουσης με την Τουρκία

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένουν στο προσκήνιο μετά την οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε την Πέμπτη, εναντίον της χώρας μας, ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι στρατιωτικοί αναλυτές, Γιαννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος ε.α. και Κωνταντίνος Ιατρίδης πτέραρχος ε.α. μίλησαν στην ΕΡΤ για τις νέες εξελίξεις καθώς και το τι σηματοδοτεί η αλλαγή Τούρκου πρέσβη στην Ελλάδα.

«Η κατάσταση μάλλον ψυχιατρικά μπορεί να εξηγηθεί. Ο κύριος Πούτιν και ο κ. Ζελένσκι και δεν ανταλλάσσουν τέτοιες ύβρεις και προσβολές μεταξύ τους. Είναι μοναδικό (αυτό που συμβαίνει) στην παγκόσμια ιστορία. Αρχίζω και προβληματίζομαι. Η Τουρκία δεν είναι μια κανονική χώρα. Ο Ερντογάν δεν είναι ένας ορθολογικός ηγέτης» δήλωσε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Γιάννης Μπαλτζώης.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην διπλή ναυτική τραγωδία σε Λέσβο και Κύθηρα κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τους Τούρκους.

«Αυτοί έρχονται από την Τουρκία και τους σώζουμε εμείς. Έχει “οπλοποιήσει” τον ανθρώπινο παράγοντα και προσπαθεί να επιτύχει να δημιουργήσει ένα αφήγημα εναντίον της Ελλάδος, ώστε όταν του δοθεί η ευκαιρία να κάνει χρήση και αυτό που σχεδιάζει» δήλωσε ο κ. Μπαλτζώης εκφαίροντας την άποψη ότι «είμαστε σε πορεία σύγκρουσης».

Ειδικότερα τόνισε ότι «η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια απειλεί, κάνει χρήση και επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και με τον φόβο τον οποίο προκαλεί έχει κερδίσει πολλά πράγματα».

Μιλώντας για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δήλωσε ότι θα πρέπει «να είμαστε σίγουροι και ασφαλείς και να έχουμε εμπιστοσύνη».

Σχολιάζοντας το τουρκολιβυκό μνημόνιο επεσήμανε το προφανές ό,τι δηλαδή πάει να αμφισβητήσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Και ως εκ τούτου θα πρέπει να αναμένουμε τη συνέχιση των εντάσεων.

-Ad-