Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι κρατούσαν όμηρο 14χρονο στις τουαλέτες

Το 14χρονο αγόρι, περιγράφει τα όσα έζησε μέσα στο σχολείο του στη Θεσσαλονίκη, στα χέρια των συμμαθητών του.

«Πήγα να ανοίξω την πόρτα, δεν άνοιγε. Φάνηκε το πρόσωπο του συμμαθητή μου που εμπόδιζε την πόρτα. Μόλις άνοιξε η πόρτα, είδα έναν συμμαθητή μου να τραβάει βίντεο. Τους είπα να σταματήσουν, φώναζα την καθηγήτρια, φώναζα βοήθεια. Εκείνοι γελούσαν».

Γελούσαν λέει, ενώ εκείνος κατατρομαγμένος, προσπαθούσε να γλιτώσει. Για εκείνους, όπως περιγράφει ο μικρός, ήταν άλλη μία πλάκα σε βάρος του. Άλλωστε τρία χρόνια τώρα, στο γυμνάσιο, δεν περνά μέρα που να μην τον εκφοβίζουν.

«Φοβήθηκα μήπως με χτυπούσαμε. Πέρσι και πρόπερσι δεχόμουν λεκτικό bullying. Μου έλεγαν πως ‘όταν βγούμε από την  πόρτα του σχολείο, και θα δεις τι θα σου κάνουμε’».

Αυτό το περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όλα αυτά τα χρόνια, οι γονείς του, εξηγούν ότι έκαναν ότι ήταν δυνατό να τον βοηθήσουν. Η κατάσταση όμως, ξέφυγε από κάθε έλεγχο και εκείνοι απευθύνθηκαν στην αστυνομία.

«Το παιδί τρομοκρατείται, και γι΄ αυτό είμαι εγώ μαζί του συνέχεια».

Ο πατέρας του μαθητή, τα βάζει και με τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος, αντί να στραφεί εναντίον των θυτών, πρότεινε να αλλάξει σχολείο ο 14χρονος για να… αποφύγει το bullying.

«Εδώ και 3 χρόνια του δημιουργούν προβλήματα, αυτά τα 3 άτομα. Του είχαν βάλει ένα σουγιά μέσα στην τσάντα του για να τον ενοχοποιήσουν. Μου είπαν να φύγει το παιδί μου από εδώ. Όχι δεν θα φύγει το παιδί μου. Θα φύγουν αυτοί».

Οι τρεις 14χρονοι έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές.

«Ζητάμε συγνώμη, αποδεχόμαστε την πράξη αλλά δεν απειλήσαμε. Δεν καταλάβαμε το μέγεθος των πράξεων», αναφέρουν οι κατηγορούμενοι.

Οι φίλοι τους όμως, στο σχολείο, αποφάσισαν να «κλείσουν στόματα» με έναν εξίσου βίαιο τρόπο. Στα χέρια του παιδιού φαίνονται πληγές.

«Τους είπα να  μην το κάνουν αυτό. Μου έριξαν ένα μπουκέτο, τον άρπαξα από τα πόδια. Άρχισε να με σέρνει, και μου έκανε πληγή και μου είπε πως όταν θα με ξαναδεί θα με ξαναβαρέσει».

Οι νταήδες του σχολείου δεν δείχνουν να πτοούνται.

Οι γονείς του 14χρονου στο LIVE NEWS

Ο Θανάσης Λάμπρου, πατέρας 14χρονου, μίλησε στο LIVE NEWS για τα όσα συνέβησαν.

«Την ώρα που ήρθε η ασφάλεια να πάρει τα τρία άτομα, βγήκε ο διευθυντής και μου είπε θα πάρει οπωσδήποτε μεταγραφή σε άλλο σχολείο. Του είπα όχι, θα φύγουν αυτά τα παιδιά βάσει νόμου».

Η μητέρα του Κική Στεφανίδου, σχολίασε:

«Το παιδί στεναχωριέται και φοβάται. Είμαστε συνέχει μαζί του. Γνωρίζονται από το Δημοτικό/ Ο μεγάλος αδελφός του συμμαθητή του γιου μου του βάζει λόγια. Τον απειλούν και τον φοβερίζουν. Τα έχουμε πει στο σχολείο και μου είπαν ΄παιδιά είναι΄. Πέρσι έβαλαν ένα σουγιά στην κασετίνα του για να την ενοχοποιήσουν».

Καρτέρι στον διευθυντή

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένας 14χρονος μαθητής, έστησε καρτέρι και ξυλοκόπησε τον διευθυντή του γυμνασίου, επειδή ενημέρωσε τους γονείς του ότι έκανε κατάληψη.

«Ο μαθητής με περίμενε στις 8 ακριβώς έξω από το σχολείο. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητό μου που το πάρκαρα μπροστά, κινήθηκε απειλητικά προς εμένα, μου είπε «γιατί ενημέρωσες τον πατέρα μου ότι έκανα κατάληψη;» και με χτύπησε, μ’ έσπρωξε, μ’ έριξε κάτω, μου έδωσε μια γροθιά στο στόμα, στη μύτη», ανέφερε ο διευθυντής.

Το αγόρι μετά την πράξη του εξαφανίστηκε, με την αστυνομία να τον αναζητά και τον πατέρα του που συνελήφθη να τον καλεί στο κινητό και εκείνος να μην απαντά.

Ο διευθυντής του σχολείου, μεταφέρθηκε στα επείγοντα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Είμαι στο νοσοκομείο. Εκδορές στη δεξιά πλευρά του σώματος και το αριστερό χέρι θεωρούσα ότι το έχω σπάσει γιατί έχει πρηστεί, αλλά ευτυχώς δεν έχει σπάσει. Είναι μόνο χτύπημα γερό. Κι ευτυχώς ήταν και πολλοί άνθρωποι εκεί και με βοήθησαν. Και τον απέτρεψαν κι από τα χειρότερα δηλαδή», είπε ο διευθυντής.

Ο 14χρονος τελικά, πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου και παραδόθηκε. Ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και ο διευθυντής αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μήνυση. Ο συγκεκριμένος μαθητής φοιτούσε μόλις λίγες ημέρες σε αυτό το σχολείο, αφού είχε πάρει μεταγραφή από άλλο.