Θεσσαλονίκη: Αποδοκιμασίες υγειονομικών κατά την άφιξη Πλεύρη – Τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα (video)

Με αποδοκιμασίες και συνθήματα υποδέχθηκαν τον Υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη, υγειονομικοί που διαμαρτύρονται για τις αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων συναδέλφων τους.

Οι ίδιοι βρέθηκαν έξω από τα γραφεία διοίκησης του ΕΚΑΒ στην Πυλαία, εκεί όπου ήταν προγραμματισμένο να έρθει ο Υπουργός.

Ο Υπουργός Υγείας και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων καθώς και με τους Περιφερειάρχες και τους δημάρχους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο τους πανδημικούς δείκτες που καταγράφονται στη Β. Ελλάδα, το ποσοστό των εμβολιασμών και τις ενέργειες που γίνονται για περαιτέρω αύξησή του καθώς και για την ετοιμότητα των υγειονομικών δομών.

Δείτε στο βίντεο του Thestival την άφιξη του κ. Πλεύρη:

Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων όσο και λόγω της αυξανομένης πίεσης στο υγειονομικό σύστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης νοσηλεύονται 248 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 202 – ποσοστο 81,5% – είναι ανεμβολίαστοι και 46 εμβολιασμένοι.

Ειδικότερα στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 51 ανεμβολίαστοι ασθενείς και 2 εμβολιασμένοι, ενώ και οι 22 ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου είναι στο συνολό τους ανεμβολίαστοι.

Η εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας είναι κάτω του 50%.

Oι «φωνές» για lockdown – Γώγος: Πιθανή η λήψη μέτρων στην Θεσσαλονίκη

Καμπανάκι για την επιδημιολογική κατάσταση στην βόρεια Ελλάδα έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα ΜEGA.

«Στην Κεντρική Μακεδονία δεν πέφτουν οι καμπύλες και σταθεροποιήθηκαν σε υψηλό ποσοστό. Έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου χειμώνα που είχαμε ταχεία διασπορά. Υπάρχει χαμηλός βαθμός εμβολιαστικής κάλυψης σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα νοσοκομεία είναι μικρά, διεσπαρμένα και έχουν μικρή δυνατότητα. Είναι μεγάλη η πίεση στις μονάδες της Θεσσαλονίκης» σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων στην συμπρωτεύουσα.

Πλεύρης: Προληπτική επίσκεψη

Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Blue Sky είπε για τη Θεσσαλονίκη ότι «δεν υπάρχει θέμα ανακοίνωση μέτρων, δεν υπάρχει θέμα lockdown. Δεν υπάρχει θέμα λήψης μέτρων, είμαστε σε φάση προληπτική».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι «ανεβαίνουμε από νωρίς επάνω, θα πάω και στην Κοζάνη, έχουμε μια κατάσταση ενώ όλη η άλλη περιφέρεια βρίσκεται σε κατάσταση επιπεδοποίησης ή κάμψης του κύματος, υπάρχουν περιοχές στη δυτική Μακεδονία που δεν ακολουθούν την πορεία της υπόλοιπης χώρας». Πρόσθεσε, δε, ότι «θα συζητήσουμε την εντατικοποίηση των ελέγχων των μέτρων αλλά και την αύξηση των εμβολιασμών» συμπληρώνοντας σε ερώτηση για τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου ότι «οι οποιεσδήποτε δράσεις πρέπει να γίνονται με προσοχή γιατί η πανδημία είναι εδώ».