Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για αδυναμία μεταμόσχευσης σε ασθενή του Ιπποκρατείου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με την αδυναμία μεταμόσχευσης σε ασθενή, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης. Επίσης, γιατί δεν έγινε η επέμβαση και αν είχε συνέπειες η υγεία του ασθενή. Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από πταισματοδίκη. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν μέλη της οικογένειας του ασθενή και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Μεγάλη είναι – όπως σημειώνει το GRTimes.gr – η ανησυχία των ασθενών που περιμένουν χρόνια σε λίστες αναμονής για να λάβουν πολύτιμα μοσχεύματα, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για τον συγκεκριμένο ασθενή που χρειαζόταν μεταμόσχευση ήπατος κι έχασε τη σειρά του, λόγω αδυναμίας κάλυψης του χειρουργείου από αναισθησιολόγο.

Το συμβάν καταγράφηκε στη χειρουργική κλινική μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου και την καταγγελία έκανε μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

-Ad-