Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σε κτίριο

Σύμφωνα με το grtimes.gr, λίγο μετά τις 16:30 σημειώθηκε έκρηξη σε κτίριο, όπου στεγάζεται η εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Μετά την έκρηξη ακολούθησε μικρής έκτασης φωτιά, από την οποία γέμισε καπνούς το εσωτερικό του κτιρίου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με κλιμακοφόρο όχημα, καθώς μία γυναίκα βρισκόταν στην ταράτσα του κτιρίου απ’ όπου και απεγκλωβίστηκε. Οι φλόγες έσβησαν και δεν υπήρξε τραυματισμός.

Όπως δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος αρχιπύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η φωτιά ξέσπασε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού (γκαζακια) που ήταν τοποθετημένος στην είσοδο της εταιρείας.

Η γυναίκα που εγκλωβίστηκε, βρίσκονταν στο εσωτερικό των γραφείων και ανέβηκε στο μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου για να γλιτώσει από τις φλόγες και τους καπνούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι η πρώτη φορά που είχε αποτελέσει στόχο καθώς και στο παρελθόν είχε σημειωθεί ανάλογη επίθεση.