Θεσσαλονίκη: Έξω από τα δικαστήρια η πορεία των φοιτητών

Έξω από τα δικαστήρια κατέληξε η πορεία των φοιτητών, που ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί, από τον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η πορεία κινήθηκε από την οδό Εθνικής Αμύνης, συνέχισε στην Τσιμισκή, όπου στη συμβολή με την Παύλου Μελά συνάντησε τη μοτοπορεία των διανομέων, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την Καμάρα και στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους διασταυρώθηκε και με τη συγκέντρωση των υγειονομικών. Στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, η πορεία σταμάτησε για λίγο στο μπλόκο της αστυνομίας, που με κλούβες είχε αποκλείσει την οδό Πολυτεχνείου και την κάθοδο προς την παραλιακή, ανέβηκε την Ίωνος Δραγούμη και συνέχισε από την Εγνατία ως τα δικαστήρια. Εκεί βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, διεκδικώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Οι φοιτητές αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο, φωνάζουν συνθήματα κατά του νέου νόμου για τις ανώτατες σχολές και ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

-Ad-