Θεσσαλονίκη: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πορείας στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Λόγω της πορείας είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα υπάρξουν αλλαγές μικρής διάρκειας στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Η πορεία μνήμης στη Θεσσαλονίκη, από την πλατεία Ελευθερίας έως τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό διοργανώνεται με αφορμή την 81η επέτειο από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου, από το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τις 10 το πρωί, έως τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων θα υπάρξουν παρεμβάσεις της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Νίκης, από την οδό Ι. Δραγούμη έως την οδό Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Ι. Δραγούμη, από την οδό Μητροπόλεως έως την Λεωφόρο Νίκης, στην οδό Ν. Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος αυτής, στην οδό Καρατάσου, από την οδό 26ης Οκτωβρίου έως την οδό Σαλαμίνος και στην οδό Παλαιού Σταθμού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της, από την οδό Βουτυρά έως την οδό 26ης Οκτωβρίου.

Επίσης έως τις δύο το μεσημέρι δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στην οδό Ν. Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος αυτής, στην οδό Καρατάσου, καθ’ όλο το μήκος αυτής, στην οδό Πολυτεχνείου, στο τμήμα της από την οδό Δωδεκανήσου έως την οδό 26ης Οκτωβρίου, στην οδό Αναγεννήσεως, στο τμήμα της από την οδό Παλαιού Σταθμού έως την οδό Σαπφούς, στην οδό Παλαιού Σταθμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 26ης Οκτωβρίου και Βουτυρά (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), στην οδό Ι. Δραγούμη στο τμήμα της από την οδό Μητροπόλεως έως την Λεωφόρο Νίκης, στην οδό Ελ. Βενιζέλου στο τμήμα της από την Λεωφόρο Νίκης έως την οδό Μητροπόλεως και στην οδό Μητροπόλεως, στο τμήμα της από την Ι. Δραγούμη έως την οδό Ελ. Βενιζέλου.

Η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων θα είναι σε ισχύ στη Λεωφ. Νίκης, ενώ για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα υπάρχουν τροχονόμοι, σε καίρια σημεία, που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.