Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος – Συγκλονίζουν όσα είπε

Εντοπίστηκε η μητέρα του εγκαταλελειμμένου νεογέννητου στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που είχε βρεθεί μπροστά σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή του Χαριλάου περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

H αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τη μητέρα του παιδιού, που είναι μία 25χρονη κάτοικος της περιοχής, η οποία το γέννησε στις 12:30 το μεσημέρι, το τύλιξε στο σεντόνι και το εγκατέλειψε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και ότι όταν γέννησε το παιδί ξαφνικά το μεσημέρι, πανικοβλήθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει.

Αναμένεται η έρευνα της αστυνομίας για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του περιστατικού.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γυναίκα, ημεδαπή ηλικίας 24 ετών, γέννησε γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο σπίτι της, παρουσία -σύμφωνα με πληροφορίες- του συντρόφου και του αδερφού της.

Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου κατά την εξέτασή της, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ακόμη αποκολληθεί ο πλακούντας, οπότε οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετών. Η σωματική της υγεία είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, καλή.

Το νεογνό, βάρους περίπου 2,5 κιλών, εντοπίστηκε από ένοικο πολυκατοικίας και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ -το πλήρωμα του οποίου τοποθέτησε το «κλιπ» στον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου, ο οποίος ήταν πρόχειρα κομμένος.

Κρίνοντας από την κατάσταση του ομφάλιου λώρου, οι γιατροί εκτιμούν ότι πρόκειται για νεογνό λίγων ωρών. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και προληπτικά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο.

-Ad-