Θεσσαλονίκη: Έρευνα για τον ξυλοδαρμό πρόσφυγα μαθητή από την «Εθνικιστική Νεολαία»

Στις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές έχουν σταλεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας oι καταγγελίες σχετικά με την δράση φασιστικής ομάδας εντός και εκτός του ΕΠΑΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν αφορούν τόσο σε επιθέσεις εναντίον μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, αλλά και την άγρια επίθεση – πριν τα Χριστούγεννα – από μέλη της ομάδας σε μαθητή – πρόσφυγα που φοιτά στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου.

«Έχει ενημερωθεί η αστυνομία και η εισαγγελία για τα περιστατικά, έχει σταλεί και ο φάκελος προηγούμενων περιστατικών και αναμένουμε να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τα στελέχη της διεύθυνσης εκπαίδευσης και με τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση των περιστατικών. Η βία δεν είναι ανεκτή μέσα στο σχολικό περιβάλλον και ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι δομικό στοιχείο της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, που προάγει θεμελιώδεις αρχές και αξίες, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Μέλη της αυτοαποκαλούμενης Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης (ΕΝΕΘ), με δημόσιες αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλουν την δράση τους στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, ακόμη και με την κοινοποίηση βίντεο από επίθεση που πραγματοποιούν κατά συμμαθητών τους έξω από το σχολείο, ή φωτογραφιών τους όπου φαίνονται να χαιρετούν ναζιστικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου.

Δείτε το βίντεο του grtimes