Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες και έκαψαν αυτοκίνητα (pics&vid)

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστοι φορώντας κουκούλες πραγματοποίησαν επίθεση στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες που ήταν περισσότεροι από δέκα, είχαν καλυμμένα πρόσωπα και ήταν οπλισμένοι με λοστούς κ.ά. αντικείμενα, ενώ πέταξαν και φέιγ-βολάν με μηνύματα κατά των Αστυνομικών, των βουλευτών και των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Στα σημεία της επίθεσης έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησαν προσαγωγές υπόπτων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης.

Επίσης, η Πυροσβεστική αποδίδει σε εμπρηστικές ενέργειες τις φωτιές που ξέσπασαν τα ξημερώματα σε τρία οχήματα κι ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, στις 04:00 τυλίχθηκαν στις φλόγες και υπέστησαν σοβαρές ζημιές δύο σκαπτικά μηχανήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Επταπυργίου στην Ανω Πόλη, κοντά στη Μονή Βλατάδων. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική που επιχείρησε με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα.

Ένα δεκαπεντάλεπτο αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εμπρηστική ενέργεια, αυτή τη φορά σε αυτοκίνητο, τύπου βαν, ιδιοκτησίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Το όχημα-«στόχος» που καταστράφηκε ολοσχερώς ήταν σταθμευμένο στον αύλειο χώρο σούπερ μάρκετ επί της οδού Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησίες.

Οι εμπρηστές προκάλεσαν φωτιά και σε ΑΤΜ που βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις, με τις ζημιές στο μηχάνημα να είναι περιορισμένες. Και στη δεύτερη περίπτωση επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Οι φερόμενες ως εμπρηστικές ενέργειες ερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Να θυμίσουμε πως λίγες ώρες νωρίτερα, αντιεξουσιαστές, είχαν πραγματοποιήσει καταδρομική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σέρρες: Κάθειρξη 25 ετών σε 64χρονο για βιασμό της 7χρονης ανιψιάς του – Έμενε σπίτι της δήθεν να την προσέχει
27 Μαρτίου, 2025
Προκαλεί ο οδηγός του φονικού τροχαίου στον Λαγκαδά: «Δύο ποτήρια ήπια, αλλά έφαγα πολύ φαγητό»
27 Μαρτίου, 2025
«Βόμβα» Τραμπ – Δασμοί 25% σε όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται εκτός ΗΠΑ
27 Μαρτίου, 2025
Καλλιθέα: 17χρονος καταρρέει μετά από επίθεση 15 ανηλίκων – Βίντεο ντοκουμέντο
27 Μαρτίου, 2025
Ομόνοια: Θρίλερ με νεκρό 57χρονο σε εστιατόριο – Καρέ καρέ η μεταφορά της σορού από δύο υπαλλήλους
27 Μαρτίου, 2025
Πολεοδομία Ρόδου: Οι νέοι διάλογοι «φωτιά» και το παζάρι για τις μίζες
27 Μαρτίου, 2025
Πιερρακάκης: Το Δημόσιο παραιτείται από τις εφέσεις για τις αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων σε Μάνδρα και Μάτι
27 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Νίκαια – Βρέθηκε στο αυτοκίνητό τους ποσότητα κοκαΐνης που ξεπερνούσε το ένα κιλό
27 Μαρτίου, 2025
Συνεδρίαση Προανακριτικής Επιτροπής: Πολιτική αντιπαράθεση πριν από την κατάθεση Τριαντόπουλου
27 Μαρτίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ας μας πει ο κ. Ανδρουλάκης ποιος τον τραβάει κάθε μέρα από το δεξί πέτο»
27 Μαρτίου, 2025