Θεσσαλονίκη: Μείωση SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 μμ, κλείσιμο δημοτικών

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στην επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων για την κατάσταση της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, και πλέον πέφτουν στο τραπέζι σκέψεις για νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζεται σημαντικό πρόβλημα στις πολλές μετακινήσεις που κάνουν οι πολίτες μέσω των SMS, αλλά και στον ελεγκτικό μηχανισμό. Οπως φαίνεται, λοιπόν, για τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται νέος σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει και νέα μέτρα.

Χωρίς να είναι τίποτα οριστικό, αναμένεται να αυξηθεί η αστυνόμευση και να πραγματοποιούνται πιο αυστηροί έλεγχοι στις μετακινήσεις των πολιτών. Ωστόσο, επειδή οι έλεγχοι δεν έχουν λειτουργήσει έως τώρα αποτρεπτικά για τους πολίτες και οι περισσότεροι κυκλοφορούν νόμιμα μέσω των SMS, υπάρχουν σκέψεις για τα εξής μέτρα:

  • Μείωση των επιλογών μετακίνησης μέσω των γραπτών μηνυμάτων.
  • Κλείσιμο των δημοτικών σχολείων
  • Eπαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ (21:00-05:00)

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στη συνέχεια αναμένεται να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις προτάσεις της επιτροπής. Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Κικίλιας έχει συγκαλέσει σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι των νοσοκομείων της πόλης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.