Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών στην Θεσσαλονίκη, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια- Φοιτητές εισέβαλαν στο κτίριο της πρυτανείας

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι δύο πορείες ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Η πρώτη ήταν των φοιτητών και η δεύτερη επίσης από φοιτητές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και εκπαιδευτικούς.

Με την ολοκλήρωση των πορειών φοιτητές κατάφεραν και εισέβαλαν στο κτίριο της πρυτανείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο τελεί αυτή την ώρα υπό κατάληψη.

Περισσότερες από 30 σχολές σε ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ παραμένουν υπό κατάληψη, ενώ χθες η σύγκλητος και των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αποφάσισε η εξεταστική να διεξαχθεί διαδικτυακά, ενώ στα τμήματα που δεν τελούν υπό κατάληψη, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά, δια ζώσης.

-Ad-