Θεσσαλονίκη: Σε 15 μέρες έτοιμο το… «Mega Εμβολιαστικό Κέντρο»

Σε περίπου δύο εβδομάδες θα παραδοθεί το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, που θα στεγαστεί σε μία συνολική έκταση 11.000 τετραγωνικών μέτρων στα περίπτερα 13 και 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, που ξενάγησε τους δημοσιογράφους της πόλης στους χώρους του.

Εδώ θα γίνονται με ευθύνη των στρατιωτικών υγειονομικών αρχών 157.206 εμβολιασμοί το μήνα, ή 6.038 την ημέρα, καθώς θα λειτουργούν 108 εμβολιαστικές γραμμές. Σ’ αυτό όπως και στα άλλα τρία αντίστοιχα της Αθήνας, συν τα 1018 Κέντρα Υγείας θα πιαστεί ο στόχος των 2 εκ. εμβολίων το μήνα, είπε ο αν. υπουργός, που διευκρίνισε ότι αυτός ο σχεδιασμός αφορά την προετοιμασία καθώς εξαρτάται πλήρως από το ρυθμό εισαγωγής των εμβολίων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επίσης ξεναγήθηκε στην εγκατάσταση τόνισε ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί σε λίγους μήνες για να οδηγηθούμε προς την ελευθερία και στην έξοδο του τούνελ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, «ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να δημιουργούμε επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο ρόλος μας είναι να λαμβάνουμε υπόψιν μας τι γίνεται στην κοινωνία και να είμαστε παρόντες. Η έκθεση, έχει διαθέσει τις δομές της στην πολιτεία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την δύσκολη περίοδο».

Όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη που προηγήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού αναμένεται να αρχίσει το Μάρτιο, αφού μέχρι τότε θα εμβολιαστούν ειδικές ομάδες πληθυσμού (άτομα έως 75 ετών και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα).

Ο κάθε πολίτης αφού έχει κλείσει το ραντεβού του θα προσέρχεται στο κέντρο είτε πεζή είτε με όχημα, καθώς υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης. Στην υποδοχή θα συμπληρώνει αίτηση και στη συνέχεια θα προσέρχεται στον ειδικό χώρο εμβολιασμού, με ή χωρίς συνοδό. Μετά θα παραμένει για 15 λεπτά σε χώρο υπό την επίβλεψη γιατρού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν παρενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα αποζημιώσει με ικανοποιητικό ποσό την HELEXPO-ΔΕΘ για την χρήση τω εγκαταστάσεων της, τόσο στο Μαρούσι όσο και τη Θεσσαλονίκη.