Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ιερέας και παπαδιά για το… φαγητό

Ιερέας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρεσβυτέρας και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Τη σύλληψή του προκάλεσε καταγγελία που έκανε η 48χρονη πρεσβυτέρα στην αστυνομία, ύστερα από καβγά που προηγήθηκε στο σπίτι τους. Αφορμή για τον καβγά, φαίνεται πως στάθηκε το γεγονός ότι η γυναίκα μαγείρευε αργά χθες το βράδυ προκαλώντας φασαρία.

«Ήμασταν μπροστά. Γύρισε η μητέρα μου κατά τις 22:30- 23:00 το βράδυ, ήθελε να μαγειρέψει. Επειδή έχουμε από κάτω γείτονες, της είπε ο πατέρας μου 2-3 φορές να κάνει ησυχία για να μην ξυπνήσουν τους γείτονες αλλά η μητέρα μου δεν τον άκουγε. Ο πατέρας μου δεν της άπλωσε χέρι, απλώς πήρε τον κιμά και τον πέταξε στα σκουπίδια», δήλωσε ο 20χρονος γιος του ζευγαριού.

Η ίδια κατήγγειλε ότι με τον ιερέα έχει συχνά προστριβές τα δύο τελευταία χρόνια – κι αφότου ξεκίνησε να εργάζεται – κατηγορώντας τον 60χρονο ότι της ασκεί ψυχολογική βία και της μιλάει απαξιωτικά εξυβρίζοντάς την.

Ανέφερε δε ότι και το περυσινό καλοκαίρι απευθύνθηκε στην αστυνομία ύστερα από έναν ακόμη καβγά για ασήμαντη αφορμή και τότε ο ιερέας φέρεται να την απείλησε ότι θα την σφάξει και θα την κρεμάσει.

Ωστόσο, ο γιος τους δίνει μία άλλη διάσταση στην υπόθεση:

«Δεν τον άκουγε, δεν ακούει κανέναν η μητέρα. Είναι στεναχωρημένος. Μαζί με τον μπαμπά είμαστε. Όταν συζητάμε κάτι και της λέμε, δεν δέχεται το όχι και της κάνουμε τα χατίρια. Για ενδοοικογενειακή βία τον είχε καταγγείλει και πέρσι. Είχε γίνει κάτι και τον είχε καταγγείλει. Πήγε και είπε ψέματα. Γενικά έχουν συμβεί πολλά. Δεν την είχε πιάσει ποτέ από τον λαιμό, δεν την έχει ακουμπήσει ποτέ ο πατέρας μου. Δεν έχει απλώσει ποτέ χέρι πάνω της. Το αντίθετο έχει γίνει».

Πάντως, η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη εις βάρος του 60χρονου συζύγου της. Όπως είπε μόνο να απομακρυνθεί από την οικία τους και να εκδοθεί περιοριστικός όρος μη προσέγγισής της, λόγω των καθημερινών εντάσεων που βιώνουν.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τρίτη (10/09).

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«Σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»: Τα μηνύματα των νέων υπουργών
15 Μαρτίου, 2025
ΟΗΕ: Ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις η Πενταμερής
15 Μαρτίου, 2025
Λευκωσία: Νεκρό βρέφος σε αυτοκίνητο – Φέρεται ότι το ξέχασε η μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025
LIVE – Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση – Sτο Προεδρικό οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί
15 Μαρτίου, 2025
Το Κίεβο κατέρριψε 130 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία
15 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025