Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 32χρονος που κατηγορείται ότι διέρρηξε 22 φαρμακεία της πόλης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 32χρονος που συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι διέρρηξε το τελευταίο τετράμηνο 22 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας «λεία» που ξεπερνάει τις 9.000 ευρώ.

Απολογούμενος ενώπιον του 2ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος αποδέχθηκε μόνο δύο με τρεις διαρρήξεις από το σύνολο όσων του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να δήλωσε τοξικοεξαρτημένος. Αναφορικά με το πιστόλι που βρέθηκε πάνω του, όταν συνελήφθη μέσα στο σπίτι του, φαίνεται να απολογήθηκε ότι το είχε για προστασία, φοβούμενος για τη ζωή του, επειδή χρωστούσε χρήματα από προηγούμενες αγορές ναρκωτικών.

Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν αποδεκτοί από ανακριτή και εισαγγελέα, που ομόφωνα έκριναν ότι θα πρέπει να προφυλακιστεί.

Προσεγγίζοντας τα φαρμακεία, άλλοτε πεζός κι άλλοτε με δίκυκλη μηχανή, ο 32χρονος αλλοδαπός, κατά τη δικογραφία, δρούσε πάντα μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν δεν λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις-«στόχοι». Αφού παραβίαζε τα ρολά ασφαλείας, έσπαγε με τη χρήση αντικειμένων τη γυάλινη κεντρική πόρτα των φαρμακείων και στη συνέχεια «τρύπωνε» μέσα, αφαιρώντας το συρτάρι της ταμειακής μηχανής.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν χρησιμοποιούσε τη μηχανή του, τοποθετούσε μπαγκαζιέρα με τα στοιχεία γνωστής εταιρείας διαδικτυακών διανομών, προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές. Τα περισσότερα φαρμακεία που διέρρηξε βρίσκονται σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν, κατασχέθηκαν το πιστόλι (με γεμιστήρα που περιείχε φυσίγγιο), ένας πυροδοτημένος κάλυκας, αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, ένα μικροδέμα κοκαΐνης, διάφορα ενδύματα και εργαλεία που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, όπως επίσης η δίκυκλη μηχανή ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αιματηρή επίθεση στα Χανιά: Του επιτέθηκε με χαρτοκόπτη και τον τραυμάτισε στην κοιλιά
18 Απριλίου, 2025
Χειροπέδες σε πατέρα και γιο στο Ρέθυμνο – Xτύπησαν μαθητές επειδή έπαιζαν ποδόσφαιρο
18 Απριλίου, 2025
Καμένα Βούρλα: Τραγικό τέλος για ηλικιωμένο από φωτιά – Απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του
18 Απριλίου, 2025
Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα στο Καρπενήσι που έψαχναν για αρχαία
18 Απριλίου, 2025
Άγιο Φως: Πότε και πώς θα ταξιδέψει από τον Πανάγιο Τάφο μέχρι την Αθήνα
18 Απριλίου, 2025
«Σήμερα μαύρος ουρανός…»: Βυθίστηκε στο πένθος η Ναύπακτος για την φαρμακοποιό Μαρία Δροσοπούλου, που έπεσε σε γκρεμό με το ΙΧ της
18 Απριλίου, 2025
Στη φυλακή ο Ουκρανός οδηγός για το φονικό τροχαίο στην Εγνατία – Ισχυρίστηκε πως πήγαινε με 51 χιλιόμετρα κι ότι δεν λειτουργούσε το e-pass
18 Απριλίου, 2025
ΗΠΑ: Τι προτείνουν σε Μόσχα και Κίεβο για να υπογράψουν την κατάπαυση πυρός – Η παγίδα για τον Πούτιν
18 Απριλίου, 2025
Άγριο ξύλο στην Λαμία – Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε κεντρική πλατεία της πόλης
18 Απριλίου, 2025
Σοκ στην Αγγλία: Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τζο Τόμπσον
18 Απριλίου, 2025