Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για τη νέα επιδείνωση του καιρού

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και των δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες χιονοπτώσεις, αλλά κυρίως τον παγετό.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από το βράδυ προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, με πυκνές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και ισχυρό παγετό σε περιοχές της Μακεδονίας.

«Εξήντα μηχανήματα είναι σε επιφυλακή, αναμένουμε ισχυρό παγετό ο οποίος θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη. Από το πρωί σήμερα έως και αργά το μεσημέρι κάναμε ρίψεις αλατιού στα βόρεια ορεινά της Χαλκιδικής, όπως στη Βαρβάρα, Αρναία, Ταξιάρχη κ.ά.», ανέφερε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπος Στεργιάδης. Το εθνικό δίκτυο είναι ανοιχτό, σε ορισμένα επαρχιακά δίκτυα είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, καλό είναι οι οδηγοί να ενημερώνονται και να έχουν αλυσίδες, κυρίως λόγω παγετού και ειδικά όσοι κινούνται σε ορεινά δίκτυα.

Επί ποδός βρίσκονται και οι δήμοι στη Χαλκιδική. Στον δήμο Αριστοτέλη, περισσότερα από 15 μηχανήματα του δήμου και μισθωμένα επιχειρούν για τον αποχιονισμό σε περιοχές όπου δέχθηκαν πολύ χιόνι και θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα τις ρίψεις αλατιού. «Όσο πέφτει το βράδυ, γίνονται δύσκολα τα πράγματα λόγω παγετού, οι ρίψεις αλατιού θα είναι συνεχείς» σημείωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ενώ τα σχολεία σε κάποιες κοινότητες του δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

Σε επιφυλακή και η Πολιτική Προστασία του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, για να αντιμετωπίσει τον παγετό, όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου.

Οι δρόμοι είναι μεν καθαροί από χιόνι, ωστόσο τα αρμόδια συνεργεία του δήμου ρίχνουν αλάτι σε σημεία του οδοστρώματος που υπάρχει νερό, για να μην παγώσει. «Όπου κυλά ή λιμνάζει έστω και λίγο νερό, μπορεί να παγώσει από τις χαμηλές θερμοκρασίες και να προκαλέσει πρόβλημα ολισθηρότητας. Αυτό που κάνουμε είναι να ρίχνουμε αλάτι, δίνοντας προτεραιότητα σε σημεία του οδικού δικτύου που μπορεί να γίνουν πιο επικίνδυνα για τους οδηγούς», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νέστορας Λαφαζανίδης, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση.

Ο δήμος συστήνει στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Επεισόδια στο Σύνταγμα: Η μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων
1 Μαρτίου, 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 3 έως 7 Μαρτίου
1 Μαρτίου, 2025
Πού θα βρέχει την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα – Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες
1 Μαρτίου, 2025
Η σπαρακτική ανάρτηση του Χρίστου Κούγια για τον πατέρα του: «Έκλαιγα και μου απάντησες “Γιατί κλαις; Κούγιας είσαι, μην φοβάσαι”»
1 Μαρτίου, 2025
Αλεξανδρούπολη: Στρατιωτικός τραυματίστηκε θανάσιμα με υπηρεσιακό τυφέκιο εντός στρατοπέδου
1 Μαρτίου, 2025
ΔΕΗ: Σταθερά τα τιμολόγια Μαρτίου
1 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Σύνταγμα
1 Μαρτίου, 2025
Η επεισοδιακή συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι, ο εκρηκτικός διάλογος, οι νέες δηλώσεις και η ευρωπαϊκή στήριξη
1 Μαρτίου, 2025
Μανώλης Δράικος: «Από τον δικηγόρο του μάθαμε αυτά που έγιναν» – Τι λέει ξάδερφός του
1 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς: «Δεν ξέρω αν θα δικαιώσω τα κορίτσια μου, αλλά θα ήταν υπερήφανες βλέποντας τον κόσμο στους δρόμους»
1 Μαρτίου, 2025