Θεσσαλονίκη: Το σύνθημα μαθητών στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης

Μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης πηγαίνουν στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, που άφησε την τελευταία του πνοή επί της οδού Θεοδώρου Γαζή, στην περιοχή της Χαριλάου.

Αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του ενώ κάποιοι έγραψαν με σπρέι στο πλακόστρωτο που έγινε η δολοφονία: «Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς. Ας γίνει η αφορμή να αλλάξουμε τον κόσμο».

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, κρέμασαν ένα πανό στα κάγκελα του σχολείου που βρίσκεται απέναντι, το οποίο γράφει: “Δεν ξεχνάμε. Σήμερα ο Άλκης αύριο εμείς; Όχι! Όλοι για έναν και ένας για όλους“.

“Φωνάζουμε δυνατά το σύνθημα: ‘Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς. Ας γίνει η αφορμή για να αλλάξουμε τον κόσμο’. Οι μαθητές δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην βία, απέναντι σε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα. Το καταδικάζουμε και θα προχωρήσουμε σε πολύμορφες δράσεις, όπως γίνεται όλη την εβδομάδα σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, μαθήτρια.

Σύμφωνα με το GRTIMES, εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να φτάνουν στο σημείο της δολοφονίας προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι, ένα κεράκι, μια φανέλα της ομάδας τους και ένα μήνυμα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν η οδός Θεοδώρου Γαζή να πάρει το όνομά του.