Θετικός στον κορονοϊό 20χρονος στρατιώτης

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε 20χρονος οπλίτης από τον Βόλο.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο 20χρονος είχε πάρει άδεια για να επισκεφτεί τους δικούς του στον Βόλο.

Μόλις τελείωσε η άδεια επέστρεψε στο στρατόπεδο, όμως παρουσίασε συμπτώματα αδιαθεσίας. Μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου υποβλήθηκε σε εξέταση για κορονοϊό. Χθες το απόγευμα ενημερώθηκε πως είναι θετικός στον COVID-19. Η κλινική του εικόνα είναι καλή, για αυτό και δεν κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Οι γιατροί τού συνέστησαν να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να προχωρήσει σε ιχνηλάτηση των επαφών του στον Βόλο, αλλά και στη Λάρισα. Δείγματα προς εξέταση θα ληφθούν από το οικογενειακό του περιβάλλον, καθώς επίσης και από τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή τις τελευταίες μέρες.

150 δείγματα από τις επιχειρήσεις εστίασης

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των μαζικών ελέγχων που έγιναν χθες το πρωί στο προσωπικό των δύο επιχειρήσεων εστίασης στον Βόλο, όπου εργάζονταν οι δύο 25χρονοι οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ έλαβαν ρινοφαρυγγικά επιχρίσματα συνολικά από 150 άτομα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά του ιού και σε ποιο βαθμό. Υπενθυμίζεται πως με πρωτοβουλία τους οι δύο πολύ γνωστές επιχειρήσεις εστίασης, μόλις επιβεβαιώθηκαν τα δύο θετικά κρούσματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Εγινε καθολική απολύμανση των χώρων, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε η διαδικασία των τεστ στο προσωπικό.

Οι έλεγχοι έγιναν σε δύο μέτωπα. Τα δείγματα από τα μέλη των οικογενειών των δύο νεαρών παιδιών ελήφθησαν και εξετάστηκαν από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους γιατρούς είναι όλα αρνητικά.

Σημειώνεται επίσης, πως οι δύο 25χρονοι νεαροί φέρεται να μετέδωσαν τον κορονοϊό σε τρεις φίλους τους 19, 28 και 26 ετών, από τις οικογένειες των οποίων επίσης ελήφθησαν δείγματα και τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά σήμερα το μεσημέρι.

-Ad-