Θετικός στον κορονοϊό στρατιωτικός που έκανε εκπαίδευση στην Κρήτη

Με ψυχραιμία οι αρμόδιοι χειρίζονται την αναφορά για τον Μαροκινό στρατιωτικό ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο εκπαίδευσης στο ΚΕΝΑΠ στο Ακρωτήρι Χανίων και όταν επέστρεψε στην χώρα του εμφανίστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όπως είπε στο Flashnews.gr η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κα Ελένη Μπορμπουδάκη, αν και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ακόμη η επίσημη ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του Μαρόκου για την επιβεβαίωση του κρούσματος, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η μονάδα, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα όπως ορίζονται από το σχετικό πρωτόκολλο.

«Είμαστε σε συναγερμό αλλά δεν ανησυχούμε» είπε χαρακτηριστικά η κα Μπορμπουδάκη επισημαίνοντας πως όλοι όσοι βρέθηκαν στους χώρους στους οποίους κινήθηκε ο 24χρονος στρατιωτικός έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό και παρακολουθείται η υγεία τους, χωρίς να έχει παρουσιαστεί – έως τώρα – κάποια ύποπτη λοίμωξη.

Αυτό ισχύει και για το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής και για το ξενοδοχείο των Χανίων στο οποίο διέμενε ο 24χρονος, ενώ και οι δύο εγκαταστάσεις έχουν απολυμανθεί