Θητεία: «Κλείδωσε» το 12μηνο – Ποιοι θα υπηρετούν 9 μήνες

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς από τους 9 στους 12 μήνες με έξτρα μπόνους, όμως, την 9μηνη θητεία για όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο φαίνεται να κλειδώνει ενώ εξετάζεται να προωθηθεί και η υποχρεωτική στράτευση από τα 18 έτη.

Μεταξύ άλλων μέχρι τώρα φαίνεται να έχει αποφασιστεί:

  • Η αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς σε 12 μήνες από εννέα. Κάτι που ισχύει σε Αεροπορία και Ναυτικό.
  • Εξετάζεται όμως να δοθεί μπόνους τριών μηνών σε όσους φαντάρους αποφασίσουν να υπηρετήσουν όλη τη θητεία τους στα σύνορα. Δηλαδή όσοι υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς και παραμένουν στην παραμεθόριο θα μπορούν να απολύονται στους 9 μήνες παρά το δωδεκάμηνο. Οι συνάδελφοι τους όμως που θα υπηρετήσουν για πέντε μήνες π.χ. στον Εβρο και μετά πάρουν μετάθεση σε στρατόπεδο της περιοχής τους ή της επιλογής τους θα απολύονται στους 12 μήνες.
  • Οσον αφορά την υποχρεωτική θητεία στα 18 η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας περιμένει τις τελικές εισηγήσεις των επιτελών για το κατά πόσο είναι χρήσιμο να αποφασιστεί κάτι τέτοιο όπως ισχύει σε Κύπρο ή Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι οι στρατεύσιμοι μέσω των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους σε πολλές περιπτώσεις εξυπηρετούν ανάγκες όταν υπηρετούν τη θητεία τους. Ειδικά γιατροί, νοσηλευτές, πολιτικοί μηχανικοί ακόμα και υδραυλικοί ή ελαιοχρωματιστές κατά τη διάρκεια της θητείας τους συνδράμουν στο να καλυφθούν ανάγκες.

Πληροφορίες: Realnews