Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Παγκάς – Εργάστηκε στην ΕΡΤ

Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο δημοσιογράφος και τέως διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακής» και για αρκετά χρόνια συνεργάτης της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου Σπύρος Παγκάς.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο Σπύρος Παγκάς, σύμφωνα με το αφιέρωμα της εφημερίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» πάλεψε σκληρά τα τελευταία χρόνια με προβλήματα υγείας, που αντιμετώπισε αλλά δυστυχώς, έχασε την πιο κρίσιμη μάχη, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Ξεκίνησε στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» το 1963, δημοσιεύοντας τα πρώτα του άρθρα ως μαθητής. Εργάστηκε αρχικά ως αθλητικογράφος. Πέρασε απ’ όλα τα στάδια και τους τομείς του μάχιμου ρεπορτάζ. Διετέλεσε αρχισυντάκτης για δύο σχεδόν δεκαετίες, ενώ ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας από τον Θανάση Μαρασιώτη το 2005 και την παρέδωσε το 2013 στον Λουκά Μαστή, μετά την πλήρη συνταξιοδότησή του. Εργάστηκε παράλληλα επί σειρά ετών και στην εβδομαδιαία εφημερίδα, «Η Γνώμη.»

Στην περίοδο των αντιαμερικανικών γεγονότων, που ξέσπασαν στο νησί μας τον Μάιο του 1976, ο Σπύρος Παγκάς, πήρε μέρος ενεργά μαζί με τους χιλιάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες στις πορείες διαμαρτυρίας, που έγιναν. Συνελήφθη μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές και παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ως υποκινητής των διαδηλώσεων, και με τις κατηγορίες, της απείθειας και αντίστασης κατά των αρχών.

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 14 Σεπτεμβρίου του 1947. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου στη συνέχεια φοίτησε για πέντε συνεχή χρόνια στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Διαγόρας», ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας του αθλητικού ομίλου «Κολοσσός», πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης ενώ συμμετείχε σε πολλές άλλες τοπικές οργανώσεις κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα .

Πηγή: ΕΡΤ