Θλίψη: Πέθανε ο Γιώργος Αναστασιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής στη Νομική Σχολική του ΑΠΘ, Γιώργος Αναστασιάδης.

Με ψήφισμά του, ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης τον αποχαιρετά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με ευρύτερη παιδεία και μεγάλη αγάπη για το γνωστικό του αντικείμενο συνέβαλλε στην ανάπτυξη της Συνταγματικής και πολιτικής ιστορίας και στην ανανέωση των μεθοδολογικών της εργαλείων. Οι αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τη γενέθλια πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, τον ενέπνευσαν για να “ ανασυντάξει” την πορεία της και να δείξει τα οράματά της, χωρίς να κρύβει τις γκρίζες πλευρές της. Η προσήνειά του τον έκανε καλό και αποτελεσματικό δάσκαλο, η καλή προαίρεση και το χιούμορ του, ιδιαίτερα αγαπητό συνάδελφο. Στην αγαπημένη σύντροφό του Πέτρα και στην μονάκριβη Ελισώ του στέλνουμε την σκέψη και την αγάπη μας. Καλό ταξίδι Γιώργο».

Ο Γιώργος Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1944 και ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ. Δίδασκε Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας. Στο πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του, ξεχωριστή θέση κατείχαν τα θέματα και οι πηγές της νεότερης ιστορίας και της «μικροϊστορίας» της πόλης. Ιδιαίτερη έμφαση έδινε επίσης στην αξιοποίηση του ιστορικού υλικού που περιέχουν οι παλιές εφημερίδες και η λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πάπας Φραγκίσκος στους πιστούς να μην ξορκίζουν τον θάνατο και να τον λαμβάνουν ρεαλιστικά υπόψη
5 Μαρτίου, 2025
Πρόταση δυσπιστίας: Κόντρα για τα επεισόδια στο Σύνταγμα – «Ρίξατε χημικά», «πέταξαν μολότοφ κατά ριπάς στην αστυνομία»
5 Μαρτίου, 2025
Κ. Χατζηδάκης: «Δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη παράνομου φορτίου»
5 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία στη Ναύπακτο: 42χρονος πήγε για εξετάσεις και πέθανε στον αξονικό τομογράφο
5 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα – Επεισόδια μετά τη συγκέντρωση (pics-vid)
5 Μαρτίου, 2025
Δημοσκόπηση GPO: Συγκάλυψη και ευθύνες τις κυβέρνησης για τα Τέμπη «βλέπουν» οι πολίτες – Υπέρ των πρόωρων εκλογών
5 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Κοσμοπλημμύρα στο νέο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για τα 57 θύματα
5 Μαρτίου, 2025
Νίκος Παππάς: Δεσμευτείτε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην προανακριτική να καταθέσει
5 Μαρτίου, 2025
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Περιορισμένης έκτασης επεισόδια: Live όλες οι εξελίξεις
5 Μαρτίου, 2025
Μ. Βορίδης για πρόταση δυσπιστίας: Παρακαλώ τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ που πήραν την πρωτοβουλία να διαβάσουν λίγο παραπάνω
5 Μαρτίου, 2025