Θρίλερ με τη δολοφονία της Σαμπίν Μίλερ – «Τη βρήκα νεκρή με βάζο της μαρμελάδας στα χέρια»

Το έγκλημα στη Μηλίνα στο Νότιο Πήλιο «ζωντάνεψε» μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η οποία ασχολήθηκε με τη δολοφονία της 58χρονης Γερμανίδας Σαμπίν Μίλερ, που δέχθηκε πισώπλατα μια σφαίρα.

Ο σύζυγός της την βρήκε νεκρή στην αυλή του εξοχικού τους. Ο θάνατός της αποδίδεται αρχικά σε παθολογικά αίτια καθώς ούτε στο κέντρο υγείας της Αργαλαστής όπου διακομίστηκε βλέπει κανείς την οπή από τη σφαίρα που υπήρχε ακόμη στο κορμί της. Την αποκάλυψη κάνει η ιατροδικαστής Βόλου που εξετάζει τη σορό και εντοπίζει στην πλάτη της, τη βολίδα των 22mm, από πιστόλι μικρού διαμετρήματος.

10 μήνες μετά η δολοφονία δεν έχει εξιχνιαστεί… Ένα από τα πιθανά σενάρια που ερευνούν είναι, ο δολοφόνος να πλησίασε αθόρυβα το θύμα του από πίσω και να την πυροβόλησε με φορά από κάτω προς τα πάνω στην αριστερή πλευρά της πλάτης.

Σύζυγος Σαμπίν Μίλερ – «Κοιμόμουν»
Ο σύζυγος της Σαμπίν Μίλερ που την είδε νεκρή έχει κληθεί αρκετές φορές να καταθέσει με διερμηνέα. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ήταν σπίτι και κοιμόταν και όταν ξύπνησε τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Για ότι άργησε να ειδοποιήσει πέντε ώρες τις Αρχές δήλωσε ότι κοιμόταν. Την κατάθεσή του επιβεβαίωσε τεχνικός που έκανε εκείνη τη μέρα εργασίες στο σπίτι αλλά ανέφερε ότι δεν ξέρει τι συνέβη αφού έφυγε από το σπίτι.

«Δεν καταλάβαμε ότι είχε σφαίρα στο στήθος…»
Φίλος του ζευγαριού, ο Μπερνάρντ Κλίκενμπεργκ μίλησε για τη δολοφονημένη γυναίκα: «Μένω πάνω από πενήντα χρόνια στην Μηλίνα. Ήρθα εδώ με τους γονείς μου που ήταν καλλιτέχνες, τους άρεσε το μέρος και δημιούργησαν μια κοινότητα με άλλους φίλους. Την Σαμπίν την γνωρίζω πολλά χρόνια. Είχαν έρθει στην αρχή σαν τουρίστες αλλά τους άρεσε η περιοχή και φτιάξανε ένα σπίτι που επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι και άνοιξη. Ήταν πολύ φιλόξενη, μαζευόμασταν σπίτι τους και κάναμε μεγάλα πάρτι».

Μάλιστα το ζευγάρι φαίνεται να είχε πολύ καλές σχέσεις με τον άντρα της και δεν την απασχολούσε κάτι.

«Εμείς το μάθαμε από τις εφημερίδες. Μέχρι εκείνη την στιγμή νομίζαμε ότι πέθανε από παθολογικά αίτια. Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε για την σφαίρα. Είναι πολύ περίεργο. Ο σύζυγός της έχει καταρρεύσει ψυχολογικά. Δεν το συζητάει. Εγώ πιστεύω ότι ίσως έχει να κάνει με τους κυνηγούς που υπάρχουν στην περιοχή, ότι ήταν ατύχημα», πρόσθεσε ο φίλος του.

«Τη βρήκα νεκρή με το βάζο της μαρμελάδας στα χέρια…»
Γερμανός κάτοικος της Μηλίνας που εντόπισε το πτώμα της άτυχης γυναίκας μίλησε για όσα τραγικά αντίκρυσε εκείνη την ημέρα και το περιέγραψε στην εκπομπή.

«Είμαι ο Γκούντερ Χας. Μένω αρκετό καιρό εδώ και η κυρία Σαμπίν ήταν η γειτόνισσα μας. Εγώ την βρήκα νεκρή. Κρατούσε ακόμη το βάζο μαρμελάδας που έφτιαχνε. Προσπάθησα να την επαναφέρω στην ζωή προσφέροντας της πρώτες βοήθειες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην αρχή νομίζαμε ότι πέθανε από φυσικά αίτια. Για το τραύμα από σφαίρα μάθαμε δυο μέρες αργότερα όταν έγινε η νεκροψία στην Λάρισα», αποκάλυψε.

Τέλος ο Γερμανός κάτοικος χαρακτήρισε τις έρευνες τις αστυνομίας… πρόχειρες.