Θρίλερ με την κράτηση της Καϊλή – Ραγδαίες εξελίξεις με το Quatar Gate

Για τέσσερις συλλήψεις κάνει λόγο η ανακοίνωση των βελγικών αρχών, σχετικά με τις έρευνες για υπόθεση διαφθοράς που συνταράσσει το Ευρωκοινοβούλιο, χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο τι έχει γίνει με την Εύα Καϊλή.

Οι συλλήψεις έγιναν για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά“, ενώ όπως αναφέρεται δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα. Ούτε αυτά τα ονόματα διευκρινίζονται, προς το παρόν.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τις αρχές του Βελγίου, την Παρασκευή βρέθηκαν υπό κράτηση έξι άτομα.

Η ανακοίνωση των βελγικών αρχών:

Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι το βράδυ του Σαββάτου έγινε έρευνα και στο σπίτι και δεύτερου ευρωβουλευτή για την υπόθεση χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ με στόχο να επηρεάσουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ θα υπάρξουν συνεχείς ανακοινώσεις.

Ποιοι φέρεται να εμπλέκονται στο “Qatar Gate”

Εκτός από την Εύα Καϊλή, είχαν προσαχθεί σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πρώην σοσιαλιστής ευρωβουλευτής (2004-2019) και τον Πιερ Αντόνιο Πανκέρι στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν 600.000 ευρώ μέσα σε σακούλες απορριμμάτων. Παράλληλα, στο Μπέργκαμο της Ιταλίας συνελήφθη ο σύζυγος και η κόρη του.

Επίσης, φέρεται να είχε προσαχθεί ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Luca Vincentini, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC).

Το πέμπτο πρόσωπο είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ “No Peace Without Justice”.

Δεν αποκλείεται το έκτο πρόσωπο που ανακρίνεται να είναι ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, που εντοπίστηκε με μια τσάντα γεμάτη χρήματα.